Ministerul Afacerilor Externe, vigilent in privinta unei hotarari a Consiliului Local Bacau, cere inlocuirea sintagmei "antrenori moldoveni si romani"

Ministerul Afacerilor Externe, vigilent in privinta unei hotarari a Consiliului Local Bacau, cere inlocuirea sintagmei

Directia Drept International si Tratate din cadrul MAE a avizat favorabil proiectul de cooperare cu Costestiul, cu o mentiune: "MAE transmite avizul conform, favorabil incheierii documentelor respective, cu rugamintea de a se inlocui sintagma cu participarea sportivilor, antrenorilor romani si moldoveni", de la articolul 18, cap 6, Domeniul Turismului si Sportului, cu sintagma "si schimburi de experienta intre antrenorii si specialistii in domeniul educatiei fizice si sportului", se arata in adresa Ministerului Afacerilor Externe.

acum 54 luni (28 Jul 2016)

Fostii alesi locali bacauani, in febra campaniei electorale, au scapat la o hotarare a Consiliului Local Bacau o sintagma, neacceptata de statul roman prin Ministerul Afacerilor Externe. Hotararea 174 din 31 mai avea o deficienta care va fi corectata insa printr-o noua hotarare, care va fi aprobata de consilierii bacauani in sedinta de maine, 29 iulie.

Acordul de cooperare incheiat in data de 31 mai are stipulat la articolul 18 urmatoarea formulare: "Partile vor facilita organizarea diverselor concursuri, competitii, intre sportivi, cu participarea sportivilor, antrenorilor romani si moldoveni". Directia Drept International si Tratate din cadrul MAE a avizat favorabil proiectul de cooperare cu Costestiul, cu o mentiune:

"MAE transmite avizul conform, favorabil incheierii documentelor respective, cu rugamintea de a se inlocui sintagma cu participarea sportivilor, antrenorilor romani si moldoveni", de la articolul 18, cap 6, Domeniul Turismului si Sportului, cu sintagma "si schimburi de experienta intre antrenorii si specialistii in domeniul educatiei fizice si sportului", se arata in adresa Ministerului Afacerilor Externe. Romania nu a acceptat niciodata teoria existentei natiunii moldovenesti, creata de unii istorici din fosta URSS, dupa actul Unirii de la 1918 si infiintarea, in actuala Transnistrie a Republicii Autonome Sovietice Socialiste Moldoveneasca (RASSM), din cadrul Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene (RSS Ucraineana) in anul 1924.

Pe 31 mai 2016, o delegatie din Republica Moldova, condusa de Tudor Grigorita, vicepresedinte al raionului Ialoveni, de primarul Costestiului, Natalia Petrea si fostul ministru al Agriculturii, Ion Sula, presedinte al Asociatiei producatorilor de struguri din satul Costesti au incheiat la Bacau un acord de cooperare, contrasemnat de primarul interimar de atunci al Bacaului, Ilie Birzu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro