Minerul ranit la Lupeni se afla inca in spital, unde primeste consiliere psihologica; unul dintre minerii decedati va fi inmormantat astazi, de ziua lui

Am vorbit cu un preot si mi-a spus ca sunt oameni buni cei care se duc dintre noi de ziua lor de nastere sau in preajma zilei de nastere", a spus Campean. E de neinteles de ce efortul si curajul lui n-au fost destul pentru a-l mai avea printre noi, la fel cum e imposibil de acceptat lipsa de sansa a altui brav miner, IULIU LUCIAN CODLEAN.

acum 40 luni (8 Oct 2017)

Singurul miner care a supravietuit accidentului din Mina Lupeni, Raoul Adrian Cizmasiu, este inca internat la spitalul din Petrosani, unde este consiliat psihologic.

El ar fi urmat sa implineasca astazi 40 de ani, informeazp News.ro. Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Campean a declarat pentru News.ro ca Raoul Adrian Cizmasiu, minerul ranit la Lupeni este bine, fizic, insa are nevoie mare de consiliere psihologica. Are mare nevoie de consiliere psihologica si o primeste acolo, in spital", a spus Campean.

Duminica, la ora 14.00, la cimitirul din Lupeni are loc si prima inmormantare - cea a lui Iuliu Lucian Codlean, minerul scos decedat din mina, dupa 12 ore de cautari ale salvatorilor. Barbatul este inmormantat chiar in ziua in care ar fi urmat sa implineasca 40 de ani.

Cel de-al doilea miner care si-a pierdut viata in accidentul de la Lupeni, Ioan Florin Suciu, va fi inmormantat marti.

Duminica viitoare, el ar fi implinit 44 de ani. Va fi inmormantat duminica, tot in cimitirul de la Lupeni, la fel ca primul miner, cel care este astazi inmormantat.

Am vorbit cu un preot si mi-a spus ca sunt oameni buni cei care se duc dintre noi de ziua lor de nastere sau in preajma zilei de nastere", a spus Campean. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a postat pe site-ul institutiei un mesaj pentru minerii eroi de la Lupeni:

"In joia de 5 octombrie 2017, intreaga comunitate minereasca din Valea Jiului a fost, din nou, greu incercata. Povestea lui ramane printre legendele stiute numai de cei cu acelasi spirit ca si el, minerii.

E de neinteles de ce efortul si curajul lui n-au fost destul pentru a-l mai avea printre noi, la fel cum e imposibil de acceptat lipsa de sansa a altui brav miner, IULIU LUCIAN CODLEAN. RAOUL ADRIAN CIZMASIU este cel care, cu o vointa de fier, si-a asteptat colegii sa-i redeschida calea spre lumina. Recunostinta si multumirile noastre se indreapta catre minerii impl... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro