Mineriada: 25 de ani de cancer national

Stim ca alte grupe de mineri au mers sub conducerea unor lideri misteriosi (toata lumea a vorbit despre ofiteri SRI, dar nimeni nu si i-a asumat) la sediile Partidelor istorice, la sediile ziarelor de opozitie (inclusiv al acestui ziar, unde minerii au devastat redactia si au batut pe cine au prins), la locuintele liderilor opozitiei precum Ion Ratiu dar mai stim si ca oameni simpli, care trecusera prin Piata sau facusera vreun comentariu favorabil Pietei Universitatii au fost ridicati din casele lor de mineri si politisti, ceea ce este chiar mai grav decat devastarea casei lui Ion Ratiu.

acum 89 luni (14 Jun 2015)

Aflarea adevarului despre ceea ce s-a intamplat atunci nu trebuie sa fie un demers istoric ci o operatiune de curatire a Romaniei de azi prin pedepsirea celor vinovati.

Stim ca in dimineata zilei de 13 iunie, la ora 4.00 dimineata, in Piata nu mai erau decat o mana de oameni si cateva corturi ale grevistilor foamei. La Arhitectura, studentii lucrau febril la proiectele de sfarsit de an, complet nestiutori de ceea ce se intampla la doi pasi de ei. I-au atacat cu brutalitate pe cei cativa oameni aflati in piata, au rupt si ravasit corturile si pentru ca "recolta" de "dusmani ai poporului" era prea saraca, au intrat in Facultatea de Arhitectura si i-au smuls pe studenti din fata planselor.

Stim ca la ora 9.00 au aparut in Piata, incolonati, muncitorii de la IMGB, care strigau "IMGB face ordine" si "Moarte Intelectualilor!".

Stim ca vestea despre brutalitatea complet nenecesara a politiei si despre arestarea catorva zeci de oameni nevinovati despre a caror soarta nimeni nu stia nimic s-a raspandit suspect de repede, dupa cum s-au raspandit si zvonuri teribile despre ce li se intamplase acestora. Intr-o perioada in care nu exista nici telefon mobil, nici Internet, zvonurile reprezentau un mijloc de manipulare extrem de eficienta a maselor. Care mase s-au deplasat alarmate la Politie si la Ministerul de Interne pentru a cere informatii si socoteala despre soarta arestatilor. Stim ca un general de politie ii cere ministrului de Interne: "Va rog sa-l informati-l pe domnul presedinte.

Stim, din propriile marturii, ca minerii au primit la sosirea la Bucuresti pachete cu mancare pregatite dinainte si aduse cu masini la gara Baneasa.

Stim ca o data sositi in Bucuresti in zorii zilei de 14, Ion Iliescu i-a indemnat direct sa mearga si sa curete Piata Universitatii, din balconul Palatului Victoria. Teroare in forma pura cu femei si copii de liceu batuti cu bestialitate doar pentru ca se intampla sa fie in zona. Stim ca alte grupe de m... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro