Minciuna lui Iordache, pe altarul modificarii abuzului in serviciu

Minciuna lui Iordache, pe altarul modificarii abuzului in serviciu

Deputatul Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare de modificare a Codurilor penale este in mijlocul unui nou scandal dupa ce a anuntat ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propun introducerea unui prag de 50.000 de euro de la care sa se poata vorbi de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu sau delapidare, daca faptuitorul acopera prejudiciul pana la sesizarea instantei. Opozitia acuza PSD de lipsa de transparenta Amendamentul CSM, prin care se instituie un prag valoric la infractiunea de abuz in serviciu, care l-ar scapa de dosar pe liderul PSD Liviu Drganea, a fost prezentat de Florin Iordache direct in Comisia speciala, in conditiile in care reprezentantii opozitiei au aflat d-abia la inceputul sedintei ca CSM a venit cu cateva amendamente noi.

acum 27 luni (16 May 2018)

Deputatul Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare de modificare a Codurilor penale este in mijlocul unui nou scandal dupa ce a anuntat ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propun introducerea unui prag de 50.000 de euro de la care sa se poata vorbi de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu sau delapidare, daca faptuitorul acopera prejudiciul pana la sesizarea instantei. "Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania a solicitat insistent Presedintelui Romaniei, Presedintelui Senatului si Presedintelui Camerei Deputatilor consultarea Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia) asupra unor aspecte curente vizand modificarea in Romania a Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila, precum si unele aspecte conexe, sustinand ca este necesara suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale comune pana la data primirii Avizului Comisiei de la Venetia.

Cateva ore mai tarziu, membrii CSM anuntau ca nu au propus instituirea unui prag valoric in cazul vreunei infractiuni, cu atat mai putin in cazul infractiunii de abuz in serviciu savarsita de functionarii publici sau in cazul infractiunilor de coruptie. "Consiliul a inaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, un punct de vedere asupra solicitarii Ministerului Finantelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscala. Subliniem, asadar, ca varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusa de Consiliu, vizeaza anumite fapte savarsite exclusiv de angajatii din mediul privat, iar nu de catre functionarii publici", a subliniat CSM.

"Ceea ce mi se pare foarte important este ca din ce in ce mai multe institutii inteleg sa iasa din abordarea tenebroasa si intunecata care a caracterizat Romania in ultimii zece ani si mai mult... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro