Militarul care-si caricaturizeaza camarazii: "La 8 ani publicam desene in revista Cutezatorii"

Militarul care-si caricaturizeaza camarazii:

SPECIALIST IN RACHETE ANTIAERIENE Talentul in acest domeniu, pe care si l-a cultivat de unul singur, pana la vremea adolescentei, il indreptatea sa urmeze o cariera in lumea artelor plastice, dar in concordanta cu timpurile de atunci, parintii l-au incurajat sa-si caute o profesie adevarata, din care sa se poata intretine, considerand ca actul sau artistic, o simpla mazgaleala pe hartie, nu o sa-i tina de foame si de cald. Am lucrari extrem de fidele, care parca sunt in oglinda, dar in care de multe ori nu recunosti omul, iar alte lucrari nu seamana din punct de vedere fizic, dar iti dai seama de la o posta despre cine este vorba.

acum 89 luni (15 Oct 2016)

Maistrul militar principal Liviu Tigla, in prezent consilier al comandantului Batalionului 81 LAROM "Mr. Gheorghe Sontu" din Focsani, se pregateste de momentul final al carierei, dupa 34 de ani neintrerupti petrecuti in sistem. A ajuns la 52 de ani de viata, iar in luna noiembrie va iesi la pensie, un moment pe care unii il asteapta cu nerabdare, cu toate ca altii il doresc cat mai indepartat.

In cazul militarului nostru, faptul ca peste o luna va pune ghetele de cazarma in cui reprezinta un bun moment de a se dedica mai mult pasiunii sale din copilarie, pe care nu a abandonat-o niciodata: caricatura.

Este pasionat de grafica satirica inca de pe vremea cand frecventa "Casa Pionierului", locul unde multi copii si-au descoperit talentul. Focsanean get-beget, Liviu Tigla a fost dus de parinti la cercul de pictura, convinsi ca are anumite abilitati artistice. SPECIALIST IN RACHETE ANTIAERIENE

Talentul in acest domeniu, pe care si l-a cultivat de unul singur, pana la vremea adolescentei, il indreptatea sa urmeze o cariera in lumea artelor plastice, dar in concordanta cu timpurile de atunci, parintii l-au incurajat sa-si caute o profesie adevarata, din care sa se poata intretine, considerand ca actul sau artistic, o simpla mazgaleala pe hartie, nu o sa-i tina de foame si de cald.

Prin urmare, la varsta de 18 ani, a mers la scoala militara din Brasov, devenind specialist in rachete antiaeriene, arma pe care o considera marea sa dragoste.

Timp de 13 ani a activat la o unitate militara cu specific antiaerian din Medgidia, iar din 1998 s-a intors acasa, la Focsani la brigada de artilerie. In tot acest rastimp, a purtat peste tot cu el trusa de creioane si plansele de desen. PORTRETISTUL DE SERVICIU

"Fac si alt gen de caricatura, in functie de ideile care-mi vin, de evenimente, dar ceea ce ma reprezinta cel mai bine este caricatura de po... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro