Militarii romani si americani se vor antrena impreuna in Marea Neagra. Exercitiile constau in descoperirea de submarine si urmarirea tintelor aeriene

Militarii romani si americani se vor antrena impreuna in Marea Neagra. Exercitiile constau in descoperirea de submarine si urmarirea tintelor aeriene

Activitatile ce se vor desfasura pe mare au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun interdictia maritima, cautarea si descoperirea de submarine, precum si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene.

acum 75 luni (17 Oct 2014)

Fortele Navale Romane participa la exercitiu cu fregata Regele Ferdinand, nava purtatoare de rachete Pescarusul, doua elicoptere IAR 330 Puma Naval si o echipa de militari ai Grupului Naval de Forte pentru Operatii Speciale.

Activitatile ce se vor desfasura pe mare au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun interdictia maritima, cautarea si descoperirea de submarine, precum si proceduri de identificare si urmarire a tintelor aeriene. Militarii vor face o vizita oficiala la Comandamentul Flotei si vor desfasura activitati socio-culturale si sportive la Muzeul Marinei Romane si la baza sportiva a Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Pe timpul stationarii in port, programul militarilor americani mai include ateliere de lucru si concerte sustinute la Colegiul National de Arte "Regina Maria" de Fanfara Fortelor Navale Americane, acompaniata de Fanfara Fortelor Navale Romane.

Va mai recomandam:

Romania, Bulgaria si SUA au inceput exercitii navale la Marea Neagra

Distrugatorul USS Truxtun a parasit Marea Neagra ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro