Milionarul Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva

Milionarul Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva

Aceasta sentinta nu este insa definitiva, putand fi atacata la Curtea Suprema.Puiu Popoviciu, trimis in judecata alaturi de 8 persoane Omul de afaceri Gabriel Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici au fost trimisi atunci in judecata, alaturi de alte opt persoane, pentru fapte de coruptie in legatura cu tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti.

acum 97 luni (23 Jun 2016)

Puiu Popoviciu a fost condamnat la cate 7 ani inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si pentru dare de mita. Instanta a dispus insa ca acesta sa execute o pedeapsa de 7 ani de inchisoare la care a adaugat un spor de pedeapsa de 2 ani de inchisoare, urmand ca acesta sa fie incarcerat pentru 9 ani.

Fostul sef DIPI Ilie Cornel Serban a primit o pedeaspsa de 2 ani si 6 luni inchisoare pentru complicitate la dare de mita si la 2 ani inchisoare pentru favorizarea infractorului.

De asemenea, Petru Daniel Pitcovici, fost sef al DIPI, a fost condamnat la 2 ani inchisoare pentru complicitate la dare de mita si la 2 ani inchisoare pentru favorizarea infractorului, urmand ca acesta sa execute o pedeapsa de 2 ani de inchisoare.

Ioan Neculae Alecu, fost rector al USAMV Bucuresti, la 6 ani inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata

Andrei Mihai Bejenaru a fost condamnat la 7 ani inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiras, fost viceprimar al Sectorului 1, si Gabriel Rasvan Toader au primit cate 1 an inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Ce a confiscat statul: de la sticle de whisky si palinca, la calendare si pixuri

Instanta a mai decis si confiscarea unei sticle de whisky JB ROSE de 3 litri, o sticla de plastic de 2 litri cu palinca, un calendar pe anul 2009 inscriptionat Energy Holding, o agenda pe anul 2009, un pix, un calendar de birou, o bricheta de culoare albastra, toate inscriptionate Energy Holding si un tricou de culoare verde inscriptionat Power Comes White Respondability.

Aceasta sentinta nu este insa definitiva, putand fi atacata la Curtea Suprema.Puiu Popoviciu, trimis in judecata alaturi de 8 persoane

O... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro