Milionarul fugar care s-a intors de pe plajele din Dubai in inchisoare. Interlopul Alin Simota s-a predat politistilor de frontiera

Dat in urmarire internationala din ianuarie 2016, Alin Simota a fost identificat de politistii de frontiera la intoarcerea din Dubai, pe aeroportul Otopeni, astfel a fost pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea inregistrat pe numele lui, au confirmat reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane. Intre timp, "baronul Vaii Jiului", asa cum a fost numit Simota, a mai fost condamnat intr-un dosar penal pentru instigare la abuz in serviciu (sase luni de inchisoare cu executare) si este judecat in alte trei dosare in care a fost acuzat de infractiuni economice, evaziune, spalare de bani, santaj, camatarie, inselaciune.

acum 34 luni (31 Jul 2017)

Dat in urmarire internationala din ianuarie 2016, Alin Simota a fost identificat de politistii de frontiera la intoarcerea din Dubai, pe aeroportul Otopeni, astfel a fost pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea inregistrat pe numele lui, au confirmat reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane.

In urma cu circa o saptamana, dupa un an si jumatate petrecut in Emiratele Arabe Unite, Alin Simota, milionarul fugar cautat de autoritatile romane, avand pe numele sau un mandat de executare a unei pedepse cu inchisoarea, si-a anuntat prietenii ca in cateva zile se va intoarce singur in tara. De altfel, acesta a publicat si pe pagina sa de Facebook mesaje in care isi anunta intoarcerea din "exilul" impus in Emiratele Arabe Unite. "Sa ne vedem sanatosi, cu bine", le-a transmis Simota prietenilor sai, intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Interlopul a mai afirmat ca se va intoarce "pentru a-si duce crucea" si ca va incerca sa se apere de acuzatiile care i-au fost aduse, pentru ca "nu a omorat pe nimeni".

Autoritatile l-au dat pe Alin Simota in urmarire internationala, pentru a executa un rest din pedeapsa de doi ani primita pentru conflict de interese.

Intre timp, "baronul Vaii Jiului", asa cum a fost numit Simota, a mai fost condamnat intr-un dosar penal pentru instigare la abuz in serviciu (sase luni de inchisoare cu executare) si este judecat in alte trei dosare in care a fost acuzat de infractiuni economice, evaziune, spalare de bani, santaj, camatarie, inselaciune. Simota s-a imbogatit treptat, in urma unor contracte derulate cu statul roman, in industria miniera si energie, iar popularitatea sa a crescut la sfarsitul anilor 1990, cand a devenit patron al clubului de fotbal Jiul Petrosani. Pentru a fi sigur ca se impune in Valea Jiului, la mijlocul anilor 2000, Alin Simota s-a bazat pe apropiatii sai din lumea interlopa, informau procurorii, intr-un dosa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro