Milionarul care vrea sa transforme Caras-Severin in Elvetia Romaniei. Cum arata planul de 500 de milioane de euro

Milionarul care vrea sa transforme Caras-Severin in Elvetia Romaniei. Cum arata planul de 500 de milioane de euro

Impreuna cu parteneri puternici din Turcia, Romeo Dunca are un proiect de investitii de 500 de milioane de euro pentru muntii din Caras-Severin, unde vrea sa amenajeze partii de schi, telescaun, telegondola, un restaurant etc. Cum sa renunt la o investitie in care am cheltuit un milion jumate de euro, in care banii au fost prinsi ca o investitie in derulare, unde eu am dedus TVA de 300.000 de euro? Eu, daca inchideam proiectul asa cum vroia primarul, a doua luna, in data de 25 TVA-ul devenea nedeductibil si trebuia sa platesc impozit si trebuia sa pun vreo 500 de mii de euro jos, sa pot inchide proiectul. Credeti ca mai gasiti un prost care baga 500 de milioane sa duca oameni acolo, sa dea cu schiurile si sa faca poze", povesteste Dunca De altfel, milionarul este de parere ca la modul cum este intocmit proiectul nu aduce nicio distrugere mediului.

acum 71 luni (6 Nov 2016)

Impreuna cu parteneri puternici din Turcia, Romeo Dunca are un proiect de investitii de 500 de milioane de euro pentru muntii din Caras-Severin, unde vrea sa amenajeze partii de schi, telescaun, telegondola, un restaurant etc. Cu toate acestea, Dunca nu se lasa si spune ca "daca nu ma ia dracu, voi duce proiectul pana la capat, pentru ca alt prost nu o sa mai vina sa suporte ce suport eu, doar ca sa faca asa ceva".

Primul pas pentru proiect il face Consiliul Judetean Caras-Severin

O prima victorie a lui Dunca este faptul ca administratia judeteana din Caras Severin, cu care s-a asociat, a aprobat plata racordului pentru energie electrica la un telescaun, pe care il construieste pe Muntele Mic. Insa, ca intreg proiectul sa devina realitate, Dunca mai trebuie sa clarifice multe alte aspecte, care tin de primariile din zona, organizatiile de mediu si minister. S-au lacomit cei de la Zavoi sa-si treaca tot terenul in proprietate ca sa puna mana pe banii de la APIA. Ca un profet, le-am spus tuturor: domnule, nu va lacomiti, luati-va in proprietate cele noua mii de hectare, nu va intabulati pe 13.000, desi eu am participat pentru a se face intabularea si identificarea, pentru ca altfel nu-mi puteam face proiectul meu.

Dunca, spaguitorul

De altfel, relatia lui Dunca cu administratia locala din comuna Zavoi e lunga si cu nabadai. In 2010, Dunca l-a denuntat pe primarul de atunci al comunei, Antonie Bunei, ca i-a cerut spaga si edilul a fost prins in flagrant primind 47.000 de euro.

"Eu am dat spaga ca, dupa ce m-am inteles cu ei si dupa ce le-am platit topograful si masuratorile si tot, primaria mi-a reziliat contractul. Pai eu cum sa trec banii, ca banii care i-am bagat acolo sunt curati, sunt munciti, nu sunt la negru, cum sa-i trec in contabilitate? Cum sa renunt la o investitie in care am cheltuit un milion jumate de euro, in care banii au fost prinsi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro