Milionar in euro din garda noua, cu naravuri penale din anii '90. Afaceristul Bogdan Cihodaru, trei ani de inchisoare

Milionar in euro din garda noua, cu naravuri penale din anii '90. Afaceristul Bogdan Cihodaru, trei ani de inchisoare

Notarul Ioana Necula ar fi antedatat data intocmirii unui contract de vanzare/cumparare de drepturi succesorale, pe baza caruia inculpatul Contoloru Dumitru (cedent/vanzator) a vandut/cedat in favoarea inculpatului Pomarleanu Vasile-Dumitru (cesionar/cumparator reprezentat in operatiune de inculpata Birnaz Otilia--Maria, in calitate de mandatar), doua terenuri amplasate in Iasi, zona Copou, in suprafata de 172.070 mp (cota indiviza din suprafata totala la care avea vocatie de 182.070 mp) si, respectiv, 28,1930 ha evaluate conventional la suma de 210.000 euro.

acum 34 luni (24 Mar 2017)

Prezenta nelipsita in anii trecuti in topurile milionarilor din Iasi, afaceristul Bogdan Cihodaru (43 de ani) ar fi obtinut o serie de proprietati imobiliare prin comiterea unor infractiuni penale. Omul de afaceri a fost condamnat pentru mai multe infractiuni, printre care instigare la abuz in serviciu si spalare de bani sau instigare la fals, el primind in final o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. In acelasi dosar, judecatorii de la Curtea de Apel Suceava au mai condamnat-o la doi ani de inchisoare cu suspendare pe notarita Ioana Necula, la un an si trei luni de inchisoare cu suspendare pe avocata Maria Otilia Barnaz, la 8 luni de suspendare pe Gheorghe Maftei si la un an si opt luni pe Dumitru Contoloru.

Acuzatiile DNA

Potrivit procurorilor anticoruptie, registratorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi, Ciprian Maftei, ar fi dispus, printr-un document, intabularea ilegala a unui teren de 420.805 de metri patrati pe numele lui Cihodaru si a sotiei sale.

"In continutul documentului, inculpatii Maftei Ciprian-Gheorghe si Cihodaru Nicolai-Bogdan au inserat aspectul nereal conform caruia, referatul asistentului registrator nu a evidentiat existenta unor piedici la intabulare, substituindu-se (decizional) comisiilor de fond funciar, comisiei vizate de dispozitiile Legii 10/2001 si/sau instantei de judecata. Ulterior, inculpata Necula Ioana, in calitate de notar public, a sprijinit demersurile inculpatilor Cihodaru Nicolai-Bogdan si Cihodaru Gabriela, de a ascunde modalitatea ilicita de dobandire a terenului mentionat.

Notarul Ioana Necula ar fi antedatat data intocmirii unui contract de vanzare/cumparare de drepturi succesorale, pe baza caruia inculpatul Contoloru Dumitru (cedent/vanzator) a vandut/cedat in favoarea inculpatului Pomarleanu Vasile-Dumitru (cesionar/cumparator reprezentat in operatiune de inculpata Birnaz Otili... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro