Milionar din Banat, conflict violent cu primarul asociat pentru construirea unui megacomplex turistic. "Niste escroci! Si prosti pe deasupra!"

Milionar din Banat, conflict violent cu primarul asociat pentru construirea unui megacomplex turistic.

Pentru ca toate aceste obiective sa poata fi realizate, Romeo Dunca a cerut prin contract ca Primaria sa nu mai acorde autorizatie de construire pentru nicio investitie aflata la mai putin de 100 de metri fata de orice obiectiv din contract si sa se oblige sa rezilieze in termen de 6 luni de la semnarea contractului orice asociere cu terti care nu a fost dusa la indeplinire si unde tertii nu si-au respectat obligatiile contractuale, avand ca obiect suprafete de teren de pe zona schiabila in vecinatatea investitiilor pe care Dunca Imobiliare se obliga sa le realizeze, pentru ca persoanele juridice sau fizice aflate in diferite asocieri nefinalizate prin nerespectarea obligatiilor sa nu blocheze sau conditioneze activitatea Dunca Imobiliare.

acum 58 luni (7 Dec 2017)

Romeo Dunca a postat pe contul personal de Facebook un mesaj, in care arata ca este santajat de catre reprezentantii administratiei locale Turnu Ruieni sa renunte la unele clauze din contractul de asociere, daca vrea sa primeasca o autorizatie pentru functionare telescaunului, care este aproape finalizat.

Romeo Dunca a inceput proiectul din zona Valsanu, de pe Muntele Mic, din 2013, la sfarsitul lunii august, cand a semnat un contract de asociere cu Primaria Turnu Ruieni. Pe scurt, administratia locala punea la dispozitia lui Dunca terenul, iar acesta investea in realizarea complexului turistic care, de altfel, se intinde pe terenul detinut de mai multe comune, cu care investitorul a incheiat contracte, la fel ca si cu Primaria Turnu Ruieni.

"Azi, sunt 30 de zile de cand am cerut prin adresa scrisa un act important, fara de care nu putem obtine autorizarea functionarii in legalitate a noului telescaun. Pacat de banii munciti, pacat de eforturile facute de cei peste 40 de oameni care timp 4 luni au muncit din greu, indiferent de vreme pentru a fauri ceva ce putea sa aduca bucurie in sufletul multor romani", arata Dunca. Primarul vrea mai multi bani pentru comuna

Obiectivele turistice care trebuia sa fie realizate de catre Dunca Imobiliare SRL pe terenul pus la dispozitie de catre Primaria Turnu Ruieni erau: o statie inferioara pentru gondola Valsanu, plus zona tehnica; o zona administrativa pentru domeniu schiabil si montarea a doi stalpi a gondolei Valsanu, corespunzatori sustinerii pe 300 de metri a traseului pentru cablul care strabate si suprafata de teren apartinand comunei Borlova. Pentru acest teren Dunca Imobiliare se obliga sa plateasca anual, din castigurile obtinute in urma activitatii turistice, suma de 1.000 de euro, dar doar dupa ce obtinea toate avizele si autorizatiile necesare desfasurarii activitatii.

Prin acelasi contract de asociere, Primaria Turnu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro