Milioane de lei pentru o retea de apa care nu este potabila

Milioane de lei pentru o retea de apa care nu este potabila

In 2008, autoritatile locale au cheltuit din bugetul comunei 3 milioane de lei pentru a realiza o retea de distributie a apei si pentru captarea ei. Vom realiza 11 kilometri de retea de canalizare cu 575 de bransamente, dar si o statie de epurare", a mai declarat Catalin Persoiu.

acum 34 luni (19 Dec 2017)

In 2008, autoritatile locale au cheltuit din bugetul comunei 3 milioane de lei pentru a realiza o retea de distributie a apei si pentru captarea ei. Dupa terminarea lucrarii insa, asa cum este obligatoriu, s-au facut teste de laborator si s-a constatat ca apa nu este potabila si nu poate fi consumata de populatie.

Pana acum, desi au trecut aproape zece ani de la efectuarea lucrarii, nimeni nu a fost tras la raspundere si nici defectiunile nu au fost remediate. Potrivit unor surse din cadrul Primariei Poiana Marului cazul ar fi atentia organelor de cercetare penala, dar inca nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Actualul primar, Catalin Persoiu vrea insa sa remedieze situatia si a anuntat ca se vor investi alte 3,3 milioane de lei pentru refacerea greselilor de la prima lucrare. Atunci cand s-a facut reteaua de apa au fost probleme la captare si a fost folosit un filtru nepotrivit, motiv pentru care apa nu este potabila. Reteaua poate fi folosita, dar vom face lucrari pentru a suplimenta debitul de apa si vom folosi filtrele necesare pentru ca analizele de laborator sa fie conforme. Proprietarii de pensiuni si-au captat pe cheltuiala proprie apa, dupa ce lucrarea efectuata de primarie nu a fost conforma. De anul viitor comuna va avea si retea de canalizare in sistem centralizat.

"Anul viitor vor incepe si lucrarile la sistemul de canalizare, pentru care am obtinut o finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala. Valoarea totala a investitiei este de 14,5 milioane de lei, din care noi trebuie sa asiguram o cofinantare de 678.000 de lei. Vom realiza 11 kilometri de retea de canalizare cu 575 de bransamente, dar si o statie de epurare", a mai declarat Catalin Persoiu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro