Miliardarul Marcel Butuza participa din nou la Raliul Dakar, cea mai dura competitie din lume

Miliardarul Marcel Butuza participa din nou la Raliul Dakar, cea mai dura competitie din lume

De multe ori si ei ma intreb ce cau aici, dar este o pasiune si sa termin cursa Dakar este o performanta extraordinara", a spus Marcel Butuza. Sunt gata sa lupt pentru un loc in top 20 la general si voi face tot ce pot sa imi imbunatatesc recordul, clasarea pe pozitia a 17-a in 2011", a spus sportivul.

acum 91 luni (4 Jan 2015)

Cunoscut drept "printul asfaltului", in Brasov, Butuza are afaceri in constructii, transporturi, logistica si imobiliare, fiind pe locul cinci in topul celor mai bogati brasoveni. Are o avere estimata la 23-24 de milioane de euro. Firma sa se ocupa si de deszapezirea unei parti a orasului. Marcel Butuza a mai concurat la Raliul Dakar in 2007, 2009 si 2011, iar la primele doua curse a fost nevoit sa abandoneze. De multe ori si ei ma intreb ce cau aici, dar este o pasiune si sa termin cursa Dakar este o performanta extraordinara", a spus Marcel Butuza.

La Dakar mai participa si un alt roman, Emanuel Gyenes care a terminat pe locul 17, acum 3 ani. Din pacate, nu am reusit sa strang bugetul necesar pentru a participa in 2013 si 2014 si este incredibil ca ma voi intoarce in aceasta competitie. Sunt gata sa lupt pentru un loc in top 20 la general si voi face tot ce pot sa imi imbunatatesc recordul, clasarea pe pozitia a 17-a in 2011", a spus sportivul. Dupa startul din Argentina, caravana va trece prin Chile si Bolivia, finalul fiind programat tot in "Tara Tangoului", pe 17 ianuarie. Competitia moto va avea 13 etape, care vor insuma 9.295 de km, dintre care 4.752 km vor fi de probe speciale. Se va ajunge la 4.000 de metri altitudine, in Anzi, dar pilotii vor avea de trecut si prin dunele desertului Atacama. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro