Miliardarul Beny Steinmetz a fost plasat in arest la domiciliu, in Israel, dupa ce a platit o cautiune uriasa, intr-un dosar de coruptie. Si Justitia romana il acuza de implicare in Dosarul Retrocedarilor

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz a fost plasat, luni, in arest la domiciliu, pentru două săptămani, fiind acuzat de fapte de corupție legate de un proiect minier de amploare din Guinea, informează Wall Street Journal. Bărbatul in varstă de 60 de ani a fost pus in arest la domiciliu, timp de două săptămani, și i s-a impus o cauțiune de aproximativ 26 de milioane de dolari, după ce a fost reținut pe un aeroport din Israel și dus la audieri, sub suspiciunea că corupție, potrivit oficialilor israelieni citați de WSJ. "Suntem ferm convinși că acuzațiile formulate de guvernul Guineei sunt lipsite de fundament și sunt o incercare sistematică a autorităților de a acoperi corupția care a inflorit in țară de mai mulți ani", a precizat compania, intr-un comunicat de presă.

acum 47 luni (20 Dec 2016)

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz a fost plasat, luni, in arest la domiciliu, pentru două săptămani, fiind acuzat de fapte de corupție legate de un proiect minier de amploare din Guinea, informează Wall Street Journal.

Bărbatul in varstă de 60 de ani a fost pus in arest la domiciliu, timp de două săptămani, și i s-a impus o cauțiune de aproximativ 26 de milioane de dolari, după ce a fost reținut pe un aeroport din Israel și dus la audieri, sub suspiciunea că corupție, potrivit oficialilor israelieni citați de WSJ. Anchetatorii il acuză că ar fi mituit oficiali din Guinea pentru a obține drepturile de a exploata mina de metale feroase de la Simandou.

Surse din poliție, citate de The Guardian, precizează Steinmetz a este suspectat și de spălare de bani. Beny Steinmetz are și interdicția de a părăsi Israelul pentru 190 de zile.

"Procesul reprezintă o reciclare a unui proces mai vechi condus de Guvernul Guineei, care vine intr-un moment care marchează ascensiunea președintelui corupt Alpha Conde, cu scopul de a confisca ilegal drepturile de minierit ale companiei BSGR. Au existat numeroase tentative lipsite de fundament prin care s-a incercat camuflarea actelor de corupție ale autorităților", a precizat avocatul Yuval Sasson.

Intr-un comunicat de presă, poliția israeliană a precizat că la anchetă au contribuit autoritățile din Statele Unite, Elveția, Guinea și Israel, ca parte dintr-un efort internațional de a-l aduce in fața justiției.

Ancheta autorităților internaționale a vizat rolul companiei BSGR intr-un proiect minier de amploare din Guinea, cunoscut sub numele de Simandou, despre care se spune că este unul dintre cele mai mari depozite de minereu feros, preciza, luni, The Telegraph.

Compania lui Steinmetz, afaceri in Guinea

Astfel, in 2008, compania ar fi plătit o sumă relativ mică pentru jumătate din drepturile de expoatare asupra proiect... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro