Mii de spectatori la Cupa Mondiala la Sarituri cu Schiurile de la Rasnov. Austriaca Daniela Iraschko-Stolz a castigat

Mii de spectatori la Cupa Mondiala la Sarituri cu Schiurile de la Rasnov. Austriaca Daniela Iraschko-Stolz a castigat

Sara Takanashi a castigat Cupa Mondiala anul trecut, si ambele etape de anul trecut de la Rasnov: "Am imbunatatit pozitia mea in competitia mondiala si sper sama descurc la fel de bine si in competitia de maine", a spus Sara Takanashi. Printre sportivele care concureaza astazi de la cea mai inalta trambulina a centrului Rasnov, de 100 m, se afla Daniela Iraschko-Stolz (622 puncte FIS), locul 1 in clasamentul FIS, Carina Vogt (568 puncte FIS), campioana olimpica la Soci 2014, si Sara Takanashi (493 puncte FIS), cea mai buna saritoare cu schiurile din Japonia si cea care a inregistrat recordul de 100,5 m pe HS100 la Rasnov, in Cupa Mondiala din 2014.

acum 94 luni (7 Feb 2015)

Liderul Mondial al sezonului, Daniela Iraschko-Stolz din Austria a castigat competitia de astazi dela Rasnov. Etapa de astazi a fost a patra victorie din ultimele cinci etape pentru austriaca. Am fost foarte impresionata de Rasnov, de baza de sarituri si de intreaga localitate. Am reusit astazi sa sar foarte bine, mult mai bine decat la antrenamente si ma bucur de rezultatul obtinut", a spus Daniela Iraschko-Stolz.

Pe locul al doilea s-a clasat Sara Takanashi din Japonia care a sarit in mansa a doua 94 de metri. Sara Takanashi a castigat Cupa Mondiala anul trecut, si ambele etape de anul trecut de la Rasnov: "Am imbunatatit pozitia mea in competitia mondiala si sper sama descurc la fel de bine si in competitia de maine", a spus Sara Takanashi.

Podiumul a fost completat de Maren Lundby din Norvegia, care reusise sa castige prima mansa. In cea de a doua a sarit mai slab,doar 89,5 metri si a reusit sa ocupe doar locul al treilea. Maren Lundby a obtinut primul podium din cariera tot la Rasnov, la competitia de anul trecut cand s-a clasat a doua. Am avut o saritura foarte buna in prima mansa si una nu prea buna in cea de a doua mansa. A fost un inceput mai greu de sezon anul acesta, dar ma bucur ca am urcat pe podium" a spus Maren Lundby. Ea a sarit in antrenamente 101 metri si a depasit recordul de anul trecut al Sara Takanashi care era de 100,5 metri. Pe locul al doilea s-a clasat Daniela Iraschko-Stolz, liderul mondial al sezonului cu o saritura de 94 de metri. Podiumul a fost completat de Sara Takanashi, care a castigat anul trecut ambele etape de la Rasnov. Campioana Olimpica de la Soci, Carina Vogtdin Germania a venit pe locul al patrulea dupa o saritura de 92 de metri.

Din pacate, sportivele noastre nu au reusit sa se claseze in primele 30 de locuri si nu vor evolua in mansa a doua. Dana Haralambie a venit pe locul 32 cu o saritura de 83 de metri, iar Bianca Stefanuta pe 37 cu o saritura de 60 de metri. "Este o onoare sa concurez... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro