Mii de persoane au protestat la Istanbul fata de un proiect de lege care propune achitarea unor barbati condamnati pentru viol de minore

Mii de persoane au protestat la Istanbul fata de un proiect de lege care propune achitarea unor barbati condamnati pentru viol de minore

Cel putin 3.000 de oameni au luat parte la manifestatia organizata in partea asiatica a metropolei turce. Parlamentarii turci au aprobat in prima lectura un proiect de lege care va permite achitarea barbatilor acuzati ca au violat minore, daca se casatoresc cu victimele lor.

acum 46 luni (19 Nov 2016)

Cel putin 3.000 de oameni au luat parte la manifestatia organizata in partea asiatica a metropolei turce. Retrageti imediat proiectul de lege", au strigat ei.

Oamenii au fluturat pancarte pe care scria "AKP, ia mainile de pe corpul meu", o referire la faptul ca partidul presedintelui Recep Tayyip Erdogan a inaintat proiectul de lege.

La randul sau, ONU s-a declarat "foarte ingrijorata" in legatura cu proiectul de lege. "Aceste forme abjecte de violenta impotriva copiilor sunt infractiuni care ar trebui pedepsite ca atare, iar in toate aceste cazuri, interesul copiilor ar trebui sa prevaleze", a declarat purtatorul de cuvant Christophe Boulierac.

Parlamentarii turci au aprobat in prima lectura un proiect de lege care va permite achitarea barbatilor acuzati ca au violat minore, daca se casatoresc cu victimele lor.

Daca va fi aprobat, circa 3.000 de barbati condamnati pentru viol de minore vor fi achitati.

Guvernul sustine ca vor scapa nepedepsiti numai barbatii care au intretinut relatii sexuale cu minore fara a folosi "forta sau amenintarile".

Numarul cazurilor de violenta impotriva femeilor a crescut in ultimul deceniu in Turcia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro