Mii de imigranti incearca sa ajunga in UE prin Macedonia si Serbia; aproximativ 3.000 de imigranti salvati pe Mediterana

Mii de imigranti incearca sa ajunga in UE prin Macedonia si Serbia; aproximativ 3.000 de imigranti salvati pe Mediterana

Peste 3.500 de persoane, intre care copii si femei, au traversat Macedonia si au ajuns incepand de sambata in sudul Serbiei, unde au fost preluati de catre autoritatile din satul Miratovac, situat la frontiera sarbo-macedoneana, a anuntat televiziunea nationala din Serbia (RTS). Prin urmare, mii de imigranti au fost opriti incepand de joi de politia macedoneana la frontiera, unde au petrecut doua nopti indurand ploaia si frigul, precum si lipsa de hrana.

acum 48 luni (23 Aug 2015)

Peste 3.500 de persoane, intre care copii si femei, au traversat Macedonia si au ajuns incepand de sambata in sudul Serbiei, unde au fost preluati de catre autoritatile din satul Miratovac, situat la frontiera sarbo-macedoneana, a anuntat televiziunea nationala din Serbia (RTS).

Autoritatile locale le distribuie alimente, dupa care ii urca in autobuze cu destinatia Presevo, un oras situat la 20 de kilometri de granita dintre Serbia si Macedonia.

La Gevgelija, un oras situat la granita dintre Macedonia si Grecia, aproximativ o mie de imigranti asteptau duminica dimineata plecarea primelor trenuri catre granita cu Serbia, transmite AFP.

Imigranti urca la bordul unui autobuz cu destinatia Belgrad FOTO Tanjug

Sambata, aproximativ 4.000 de imigranti au primit permise din partea autoritatilor macedonene pentru a-si putea continua drumul prin Macedonia, au anuntat surse din cadrul politiei.

Timp de cateva saptamani, Macedonia a tolerat traversarea teritoriului sau de catre imigranti veniti din Grecia. Joi, insa, Guvernul de la Skopje a decretat stare de urgenta si a mobilizat membri ai fortelor de ordine la granita dintre Macedonia si Grecia, pentru a stopa fluxul de imigranti.

Prin urmare, mii de imigranti au fost opriti incepand de joi de politia macedoneana la frontiera, unde au petrecut doua nopti indurand ploaia si frigul, precum si lipsa de hrana.

Trecerea a fost interzisa timp de 24 de ore, dupa care a fost permisa pentru grupuri formate din categorii vulnerabile - familiile cu copii si femeile gravide -, ceea ce a provocat tensiuni. Apoi, sambata, aproximativ o mie de imigranti au reusit sa sparga cordonul de politie si sa patrunda in Macedonia.

Aproximativ 42.000 de imigranti, dintre care peste 7.000 de copii, au sosit incepand din 19 iunie in Macedonia, a precizat vineri Guvernul ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro