Mii de dopuri de plastic transformate in tablouri. Operele de arta vor fi scose la licitatie pentru o cauza nobila

Mii de dopuri de plastic transformate in tablouri. Operele de arta vor fi scose la licitatie pentru o cauza nobila

La inceputul lunii iulie 2016, mai multi aradeni au reusit sa insire 197.319 dopuri provenite de la sticle de plastic intr-un lant de 2.290,4 metri, facand astel cel mai lung sir de dopuri de sticle de plastic din lume.

acum 54 luni (10 Jul 2016)

La inceputul lunii iulie 2016, mai multi aradeni au reusit sa insire 197.319 dopuri provenite de la sticle de plastic intr-un lant de 2.290,4 metri, facand astel cel mai lung sir de dopuri de sticle de plastic din lume. Tablourile vor fi expuse publicului in perioada 10 iulie - 20 iulie si ulterior vor fi scoase la licitatie, iar fondurile obtinute vor fi donate pentru infiintarea unor clase de pregatire a olimpicilor aradeni pentru anul 2016-2017", spune Glad Varga, presedintele Asociatiei Centrul Judetean de Voluntariat, unul dintre organizatorul actiunii de colectare a dopurilor PET care a bagat Aradul in Cartea Recordurilor.

Vorbim despre o actiune de amploare a voluntarilor din Arad, care, impreuna cu Politia Locala si cu alte cateva sute de elevi sau functionari publici au insiruit circa 2290,4 metri de dopuri din plastic cu care au inconjurat de cateva ori un stadionul.

Dopurile de flacoane din plastic insiruite pe Stadionul Gloria au fost colectate in cadrul activitatilor din cadrul proiectului "Fii Ecologic", sustinut de Centrul Judetean de Voluntariat Arad si Politia Locala Arad.

Al doilea tablou din dopuri de plastic FOTO Claudia Untaru

"In proiectul implementat de CJV si Politia Locala, plus voluntarii din Arad, am lansat un proiect de informare si constientizare asupra populatiei despre importanta colectarii selective a deseurilor. In luna mai am avut cu 17 scoli din Arad o campanie de colectare de dopuri PET. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro