Mii de americani marsaluiesc pentru stiinta si impotriva lui Trump

Mii de americani marsaluiesc pentru stiinta si impotriva lui Trump

Mii de persoane au iesit in strada pentru stiinta in marile orase neo-zeelandeze, iar numarul participantilor a ajuns la 11.000 de persoane in Berlin. Intre timp, 600 de persoane s-au adunat in Geneva, iar alte cateva sute de persoane au protestat in alte orase europene, precum Amsterdam.

acum 61 luni (22 Apr 2017)

Participantii la mars si-au mai propus sa denunte in fata Casei Albe discursul anti-stiinta al presedintelui american Donald Trump.

Organizatorii au anuntat ca se asteapta ca mii de persoane sa participe la "Marsul pentru Stiinta".

Acest mars este organizat chiar in ziua Pamantului, iar participantii vor sa transmita un mesaj puternic impotriva politicilor administratiei Trump, care sunt indreptate impotriva cercetarii stiintifice si neaga existenta incalzirii globale.

Donald Trump a amenintat chiar ca isi va retrage tara din Acordul Climatic de la Paris, semnat in 2015 de catre predecesorul sau Barack Obama.

De asemenea, acesta a eliminat un regulament care-i obliga pe oficiali sa considere impactul asupra mediului inconjurator inainte de a lua o decizie in Statele Unite.

Peste 600 de marsuri pentru stiinta vor avea loc sambata in mai multe orase americane, iar cercetatorii au protestat in solidaritate in Noua Zeelanda si Germania.

Mii de persoane au iesit in strada pentru stiinta in marile orase neo-zeelandeze, iar numarul participantilor a ajuns la 11.000 de persoane in Berlin.

De asemenea, alte mii de persoane au participat la marsurile organizate in alte orase ale Germaniei, in special in cele universitare.

In Londra, biologi, fizicieni si astronomi s-au numarat printre participantii de la "Marsul pentru Stiinta".

Intre timp, 600 de persoane s-au adunat in Geneva, iar alte cateva sute de persoane au protestat in alte orase europene, precum Amsterdam. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro