Mihail Gorbaciov acuza NATO ca se pregateste de ofensiva impotriva Rusiei

Mihail Gorbaciov acuza NATO ca se pregateste de ofensiva impotriva Rusiei

Sefii de stat si de guvern din NATO au anuntat vineri, in marja summitului de la Varsovia, un plan in vederea consolidarii fortelor Aliantei in Polonia, Lituania, Letonia si Estonia, tari situate in apropierea Rusiei. Potrivit sursei citate de AP, sefii de stat si de guvern din NATO au cazut de acord ca Moscova "este pregatita sa exploateze orice punct vulnerabil" in Balcanii de Vest, Republica Moldova si Ucraina.

acum 83 luni (9 Jul 2016)

Sefii de stat si de guvern din NATO au anuntat vineri, in marja summitului de la Varsovia, un plan in vederea consolidarii fortelor Aliantei in Polonia, Lituania, Letonia si Estonia, tari situate in apropierea Rusiei.

"NATO a inceput pregatirile pentru escaladarea Razboiului Rece intr-un (razboi) fierbinte", a acuzat, in acest context, Mihail Gorbaciov, citat sambata de Interfax.

"Toata retorica de la Varsovia este aproape un strigat al unei dorinte de a declara razboi Rusiei", a continuat Gorbaciov.

"Ei (sefii de stat si de guvern din NATO) vorbesc doar despre aparare, dar de fapt se pregatesc pentru operatiuni ofensive", a apreciat ultimul lider sovietic.

Senator rus: Un summit al "inselaciunii"

In aceeasi nota, Konstantin Kosaciov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Consiliul Federatiei (Camera superioara a Parlamentului federal, Senatul) a calificat vineri summitul NATO drept "un summit al inselaciunii", intrucat, in opinia sa, cea mai rasunatoare decizie a reuniunii a fost luata pe baza unor declaratii false despre "amenintarea rusa", transmit agentia de presa TASS si publicatia "Vzgliad", citate de Agerpres.

"Ne temem nu de soldati, ci de politicienii care - stiind foarte bine ca nu exista nicio amenintare din partea Rusiei - inseala milioane de oameni.

Prin deciziile pe care le-a luat vineri, in prima zi a summitului de la Varsovia, NATO "a cimentat al doilea zid, dupa cel al Berlinului, in Europa", deoarece "toate deciziile vin din logica de confruntare din timpul Razboiului Rece: vom fi in siguranta pentru ca suntem mai puternici", a opinat presedintele Comisiei pentru afaceri internationale a Senatului rus.

Potrivit sursei citate de AP, sefii de stat si de guvern din NATO au cazut de acord ca Moscova "este pregatita sa exploateze orice punct vulnerabil" in Balcanii de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro