Mihai Voicu, despre decizia PNL de a filma votul liberalilor: Nu este o modalitate dictatoriala. E o chestiune raportata la PSD

Mihai Voicu, despre decizia PNL de a filma votul liberalilor: Nu este o modalitate dictatoriala. E o chestiune raportata la PSD

E imposibil sa nu castigam la CCR, dar semnalul de alarma este ca la PSD exista inca vointa de a trece diverse texte care sa blocheze aceste solicitari. Mihai Voicu: Probabil ca la primele doua-trei cicluri electorale inca vom asista la probleme de finantare mult mai mici, prevederile legii sunt de asa natura incat cineva care doreste sa incalce legea, daca face o evaluare a riscurilor, va constata ca nu merita incalcata aceasta lege. Depinde foarte mult de niste factori care nu pot fi corect evaluati, de pilda cate partide depasesc pragul de 3%. Cred ca in jur de 40 de milioane de euro, departe de evaluare.

acum 109 luni (25 Mar 2015)

Ramai pe adevarul.ro pentru a urmari declaratiile

Adevarul: Cum veti vota astazi?

Mihai Voicu: Nu doar ca vom vota cat de la vedere se poate, mai mult decat atat, vom realiza si un filmulet cu senatorii nostri. Cei de la PSD au incercat sa generalizeze esecul din Parlament. De data asta, vreau sa se vada cum votam si fiecare sa isi explice propriul vot.

Adevarul: Credeti ca vor fi sincope la PNL?

Mihai Voicu: Decizia a fost luata, a fost intarita dimineata la sedinta grupului de la Senat.

Mihai Voicu: Nu este o modalitate dictatoriala de a controla votul senatorilor. Am fi avut incredere in senatori, dar e o chestiune care e raportata la opinia publica si la PSD. Daca exista garantia ca, la PSD, votul va fi in aceeasi directie, nu ar fi trebuit sa facem asta.

Adevarul: Victor Ponta a trimis un mesaj catre senatori si a spus ca toti parlamentarii pot fi trimisi in fata instantei.

Mihai Voicu: Fraza nu e incorecta, asa este, numai ca arestul preventiv e o etapa in cercetarea penala pe care o cer instantei si nu are legatura cu cercetarea. Nu cred ca e de datoria Parlamentului sa judece daca aceste conditii sunt intrunite sau nu.

Cred ca la modificarea Constitutiei ar trebui sa ne eliberam de aceasta povara.

Adevarul: Regulamentul Camerei este astazi pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. E imposibil sa nu castigam la CCR, dar semnalul de alarma este ca la PSD exista inca vointa de a trece diverse texte care sa blocheze aceste solicitari.

Mihai Voicu: Nu as putea indica persoana, stiu ca din partea majoritatii a venit modificarea.

Adevarul: Expresia "zornait de catuse" va place sau nu?

Mihai Voicu: E o chestiune care tine de proceduri. Nu cred ca e ceva care sa implice o opozitie din partea puterii leg... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro