Mihai Tudose, ministrul Economiei despre Schweighofer: "Cainele nu pleaca de la macelarie. Dumnezeule, o sa ramana lemnul netaiat!"

Mihai Tudose, ministrul Economiei despre Schweighofer:

Holzindustrie Schweighofer este cea mai mare companie din industria lemnului din Romania, aceasta avand o cifra de afaceri de de 2,078 miliarde si un profit de 431 de milioane de lei in anul 2013, ultimul pentru care exista raportari pe site-ul Ministerului Finantelor.

acum 74 luni (14 May 2015)

Nu pleaca cainele de la macelarie, stati linistiti. Vorbim de principii, de niste procente, de niste contingente. Daca avem 10 pomi de taiat, nu va inchipuiti ca, daca pleaca unul cu drujba, pomii aceia raman netaiati. Dar cei 10, nu 11 si nu cineva sa ii taie pe toti, nu monopol", a completat oficialul, citat de Agerpres.ro. Mihai Tudose considera ca, pana la intrarea in vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor masuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masa lemnoasa neprelucrata. Ministrul Economiei a avut, joi, o intrevedere cu mai multi oameni de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, la care au participat si prefectul Ioan Tintean, Radu Moldovan - presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, dar si Vasile Bar - presedintele Camerei de Comert si Industrie locale. Codul Silvic a suscitat mari dezbateri in societatea romaneasca din cauza prevederii care interzice ca o companie sa prelucreze mai mult de 30% din masa lemnoasa. Holzindustrie Schweighofer a intrat in atentia opiniei publice dupa protestele de sambata, premierul Victor Ponta acuzand ca mai multi lideri PNL au avut intalniri cu reprezentantii companiei austriece, iar apoi l-au dezinformat pe presedintele Klaus Iohannis. Holzindustrie Schweighofer este cea mai mare companie din industria lemnului din Romania, aceasta avand o cifra de afaceri de de 2,078 miliarde si un profit de 431 de milioane de lei in anul 2013, ultimul pentru care exista raportari pe site-ul Ministerului Finantelor. Spre comparatie, Romsilva a inregistrat, in acelasi an, vanzari de 1,43 de miliarde de lei si un profit de doar 69 de milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro