Mihai Tudose, evaziune fiscala in cazul doctoratului plagiat. Premierul propus de PSD a facut 11 cursuri in 10 ani, in timp ce era deputat | DEZVALUIRE ROMANIA LIBERA

Desi are loc de munca full--time la Bucuresti, Tudose gaseste resurse sa urmeze cursurile postuniversitare de "Management si gestiunea afacerilor" la Facultatea de Stiinte Economice - Universitatea Dunarea de Jos din Galati (aflata in categoria B). Mihai Tudose a urmat numeroase cursuri de aparare si intelligence: "Curs post-universitar in domeniul securitatii nationale", la Colegiul Superior de Securitate Nationala al SRI, "Curs de specializare pentru cadre de conducere" la "Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Nationala", "Curs de specializare postuniversitar" la Colegiul National de Aparare (toate in 2006), Curs de specializare in "Analiza si rezolvarea conflictelor armate" la Georgetown University (2007), Cursuri postuniversitare "Relatii internationale si integrare europeana", Institutul Diplomatic Roman (2007), detinand chiar si o "Adeverinta de certificare pentru profesia didactica - monospecializare" - Universitatea de Aparare (2013).

acum 83 luni (26 Jun 2017)

Mihai Tudose a terminat prima facultate la 30 de ani la o universitate privata. Dupa varsta de 28 de ani a inceput o goana nebuna in care a achizitionat numeroase titluri si diplome. Cel mai stralucitor, titlul de doctor obtinut in anul 2010 in domeniul Stiintelor Militare la Academia Nationala de Informatii, este suspect de plagiat. Un sfert din lucrare, aproximativ 50 de pagini, este copiat dintr-o alta lucrare de doctorat, sustinuta in 2009 de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Premierul propus de PSD nu a mentionat niciunde ca ar fi preluat aceste pasaje, iar politistul a recunoscut public ca Tudose i-a cumparat teza de doctorat. A fost vorba de cateva mii de euro", a spus comisarul-sef.

Juristii contactati de RL sustin ca, plecand de la aceste afirmatii, premierul nominalizat poate fi acuzat de doua infractiuni. El mentioneaza ca s-a angajat direct sef de birou senatorial, la varsta de 25 de ani, functie pe care a ocupat-o timp de sapte ani. Tudose se inscrie la Facultatea de Drept - Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" (privata) in 1991 pe care o termina la varsta de 28 de ani. Desi are loc de munca full--time la Bucuresti, Tudose gaseste resurse sa urmeze cursurile postuniversitare de "Management si gestiunea afacerilor" la Facultatea de Stiinte Economice - Universitatea Dunarea de Jos din Galati (aflata in categoria B). Tudose mergea la facultate la Galati, oras aflat la peste 300 de kilometri distanta de locul sau de munca din Capitala, o practica pe care am mai intalnit-o si la alti politicieni.

Prelucrat in aparare

si intelligence

Cinci ani mai tarziu, Tudose se reintoarce la Galati pentru a urma cursuri de comunicare.

La varsta de 40 de ani incepe fulminanta ascensiune educationala si academica a lui Mihai Tudose: face 11 cursuri in zece ani.

Tudose are trecute: un master in "Politici Economice Europene" la Scoala Nationala de Studii Politice si Adm... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro