Mihai Sora, dupa anuntarea laureatului Nobel pentru Literatura: "Domnul Bob. Rezonabil"

Mihai Sora, dupa anuntarea laureatului Nobel pentru Literatura:

Filosoful Mihai Sora a publicat pe pagina sa de Facebook, dupa anuntarea laureatului Nobel pentru Literatura pe 2016, cateva versuri scrise de Bob Dylan pentru un album aparut in 1965, cu mentiunea "Domnul Bob. In cariera sa de peste 55 de ani a primit 43 de nominalizari la premiile Grammy, a castigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, in 2000, pentru cel mai bun cantec, "Things Have Changed" din "Wonder Boys", melodie care i-a adus si un Glob de Aur.

acum 47 luni (14 Oct 2016)

Filosoful Mihai Sora a publicat pe pagina sa de Facebook, dupa anuntarea laureatului Nobel pentru Literatura pe 2016, cateva versuri scrise de Bob Dylan pentru un album aparut in 1965, cu mentiunea "Domnul Bob. Rezonabil", si spune ca este greu de aflat in detaliu ce socoteli are juriul Nobel, insa nu crede ca, premiindu-l pe compozitor, America poate fi salvata de "personajul catindat cu mesa blonda".

"And if my thought-dreams could be seen,/ they'd probably put my head in a guillotine,/ but it's alright, Ma, it's life, and life only", sunt versuri din cantecul "It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding)", inregistrat pe albumul "Bringing It All Back Home" (1965) al lui Bob Dylan, publicate de MIhai Sora pe pagina sa de Facebook dupa cateva ore de la anuntarea castigatorului premiului Nobel pentru Literatura pe 2016.

Piesa a fost compusa in 1964 si a fost descrisa de Howard Sounes, biograf al lui Bob Dylan, ca "o capodopera feroce".

Intr-o postare ulterioara, Mihai Sora a scris: "Cand domnul Bob a inceput sa cante, prin anii '60, generatia mea trecuse deja - cu ochii larg deschisi - prin doua razboaie mondiale, cunoscuse, intr-o forma sau alta, frigul, foamea si furia ocupatiei naziste, iar unii, mai la rasarit, se aflau sub cizma sovietica (de care nu au izbutit sa scape decat decenii mai tarziu). Prin urmare, tot ce au cautat oamenii generatiei mele, dupa atata amar de ani bubuiti de zgomote, a fost linistea. Greu de aflat in detaliu ce socoteli au onorabilii domni ai juriului Nobel, insa nu cred ca, premiindu-l pe Bob, poti salva Americile de personajul acela (catindat) cu mesa blonda (al carui nume nu l-am stiut niciodata si nu tin sa-l invat de acum inainte)".

Nascut pe 7 noiembrie 1916, Mihai Sora este, din 24 octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Romane. Este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Aliantei Civice si al Societatii Romane de Fenomeno... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro