"Mihai I al Romaniei. Un rege cu onoare, loialitate si credinta"

La scurt timp dupa nasterea printului Mihai, familia s-a mutat de la Sinaia la Bucuresti, intr-o vila de pe soseaua Kiseleff -- lungul si frumosul boulevard marginit de arbori inalti si parcele ordonate de gazon pe care multi dintre voi, cei ce cititi aceste randuri, va plimbati atunci cand iesiti in oras sau cand vizitati Capitala. La acelasi eveniment avea sa participe, alaturi de multe nume ilustre ale lumii, si o tanara simpatica si vioaie, cu o purtare cam baieteasca (in timpul razboiului luptase cu arma in mana!) si care fuma, din cand in cand, tigari fara filtru. Ceremonia a fost simpla si eleganta, iar mireasa a purtat o rochie nu foarte scumpa, dar maiestuoasa, realizata de casa de moda Lanvin din Paris -- o rochie ce va intra in tezaurul sentimental al familiei si pe care o vor purta, peste ani, si fiicele celor doi.

acum 30 luni (10 Dec 2017)

"Povestea noastra incepe, de fapt, tot acolo unde urmeaza sa se termine -- la Sinaia. Bucuria s-a infaptuit intr-o zi calda de toamna -- pe 25 octombrie, in anul 1921, intr-o vila de pe domeniul Castelului Peles, numita Foisor.

Parintii micului print erau Principele Carol (viitor rege al Romaniei sub numele de Carol al II-lea) si sotia sa, Principesa Elena a Greciei si a Danemarcei, cunoscuta mai apoi ca Regina-mama Elena a Romaniei. Daca despre bunicii din partea mamei ai mostenitorului nostru poate nu stiti prea multe (ei erau Regele Constantin si Regina Sofia, care atunci domneau in Grecia), sigur ati mai auzit vorbindu-se despre bunicii lui Mihai din partea tatalui -- acestia erau Regele Ferdinand si Regina Maria ai Romaniei. Micul Mihai nu a mai avut frati sau surori -- ca singur mostenitor al dinastiei din Romania, responsabilitatea sa fata de patrie si familie avea sa fie mare si unica.

La scurt timp dupa nasterea printului Mihai, familia s-a mutat de la Sinaia la Bucuresti, intr-o vila de pe soseaua Kiseleff -- lungul si frumosul boulevard marginit de arbori inalti si parcele ordonate de gazon pe care multi dintre voi, cei ce cititi aceste randuri, va plimbati atunci cand iesiti in oras sau cand vizitati Capitala. doamna Saint John era aproape ca o membra a familiei -- tot ea o crescuse si pe Elena, pe cand era o mica printesa. Un alt ajutor de nadejde (si pastrat tot din copilaria Elenei) a fost... micul tarc de lemn in care ea invatase sa mearga si care a devenit apoi martorul primilor pasi ai viitorului Rege al Romaniei, Mihai I.

La varsta de patru ani, Mihai calarea cu maiestrie (un ponei, e adevarat), iar la sase ani conducea cu placere o masinuta pentru copii. Probabil ca de la acea masinuta de tabla viu colorata a inceput pasiunea viitorului rege pentru masini si pentru motoare -- pasiune pe care a pastrat-o toata viata. Iar daca vreunul dintre noi am fi fost prietenii lui ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro