Mihai Gotiu: USR depune motiune impotriva lui Tudorel Toader si plangere penala pentru Rosia Montana

Senatorul USR Mihai Gotiu, prezent duminica seara la protestele impotriva Guvernului PSD, a declarat, pentru Romania libera, ca formatiunea va depune, saptamana aceasta, motiune simpla contra ministrului Justitiei, Tudorel Toader, dar si o plangere penala contra celor care au sustinut proiectul de exploatare de la Rosia Montana. De asemenea, Mihai Gotiu a mai declarat ca USR va formula o plangere penala impotriva celor care au contribuit la sustinerea proiectului de exploatare de la Rosia Montana si va solicita un vot final pe Legea anticianura, care asteapta din 2007 .

acum 67 luni (4 Sep 2017)

Senatorul USR Mihai Gotiu, prezent duminica seara la protestele impotriva Guvernului PSD, a declarat, pentru Romania libera, ca formatiunea va depune, saptamana aceasta, motiune simpla contra ministrului Justitiei, Tudorel Toader, dar si o plangere penala contra celor care au sustinut proiectul de exploatare de la Rosia Montana.

"Pe coalitia de guvernare o asteapta o toamna lunga, suntem hotarati sa luptam cu toate resursele, sa sprijinim oamenii din piata. Suntem impotriva pensiilor speciale, impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana si impotriva oricaror "surprize" pe care le mai au pregatite pesedistii. Modificarile au fost primite cu un val de proteste in societatea civila, dar si cu critici din partea Directiei Nationale Anticoruptie, Parchetului General si a DIICOT. Printre cele mai controversate propuneri de modificare a Legilor Justitiei sunt politizarea Inspectiei Judiciare, prin trecerea sa in subordinea CSM, numirea procurorilor-sefi de catre CSM la propunerea ministrului Justitiei si infiintarea unei directii specializate pentru urmarirea penala a magistratilor .

De asemenea, Mihai Gotiu a mai declarat ca USR va formula o plangere penala impotriva celor care au contribuit la sustinerea proiectului de exploatare de la Rosia Montana si va solicita un vot final pe Legea anticianura, care asteapta din 2007 .

Saptamana trecuta, premierul Tudose a lansat ideea ca Executivul pe care il conduce se pregateste sa relanseze proiectul de exploatare a resurselor minerale din zona Rosia Montana. El a declarat ca Guvernul vrea sa blocheze dosarul depus de Guvernul Ciolos la UNESCO pentru a declara Rosia Montana arie naturala protejata, pe motiv ca ar putea bloca eventuala exploatare a resurselor. Putea sa o declare protejata pe la noi prin casa, iar noi o protejam, noi o deprotejam - puteam sa spunem ca acolo traieste ultima specie de libelula si apoi constatam ca libelula nu mai e si nu a lasat mostenitori.

Dupa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro