Mihai Gadea si Daniel Constantin, buni de plata in dosarul ICA. "Victimele colaterale" ale lui Voiculescu

Mihai Gadea si Daniel Constantin, buni de plata in dosarul ICA.

Desi ANAF a anuntat ca a demarat procedurile de confiscare a imobilelor Grivco si ale celorlalti condamnati din dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), valoarea acestora nu acopera prejudiciul de 60 de milioane de euro, stabilit de instanta. Cat si unde va sta in continuare dupa gratii Dan Voiculescu nu se lasa: a contestat raportul Inspectiei Judiciare care a stabilit ca judecatorii au fost repartizati legal in dosarul ICA Voiculescu nu stie ce sa mai faca pentru a-si salva averea confiscata Fetele lui Dan Voiculescu duc razboiul mai departe Dan Voiculescu, mesaj de dupa gratii pentru Adrian Nastase: "Traim intr-o dictatura care se apropie de final" Raiffeisen ar putea ataca in instanta confiscarea bunurilor pe care avea ipoteca in dosarul lui Dan Voiculescu Fostul Institut de Cercetari Alimentare si firma Grivco contesta sechestrul pus in dosarul "ICA" Cand a ajuns Dan Voiculescu stapan absolut peste banii Securitatii Avocat: "Voiculescu nu-si intelege condamnarea, are convingerea ca procesul sau a iesit din tipar" Voiculescu, primul in topul demnitarilor cu cei mai multi ani de puscarie Dosarul "ICA".

acum 67 luni (3 Sep 2014)

Desi ANAF a anuntat ca a demarat procedurile de confiscare a imobilelor Grivco si ale celorlalti condamnati din dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), valoarea acestora nu acopera prejudiciul de 60 de milioane de euro, stabilit de instanta.

Potrivit articolului 149 din Codul de Procedura Fiscala, "sunt supuse executarii silite prin poprire orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente". In cazul de fata, Dan Voiculescu este debitor catre stat, iar toti cei imprumutati de acesta sunt tertele persoane de care vorbeste legea.

Cine sunt datornicii lui Voiculescu

Potrivit ultimei declaratii de avere a lui Dan Voiculescu, din februarie 2013, acesta are de recuperat mari sume de bani date unor apropiati sub forma unor imprumuturi.

Cea mai mare datorie catre omul de afaceri o are sotia sa, Elena Voiculescu, care a primit un imprumut de 2,7 milioane de dolari si 48.000 de lei (10.700 de euro). De la fiica sa, Camelia-Rodica, patronul Antenelor are de recuperat aproape 12 milioane de lei (2,6 milioane de euro).

Un al datornic al lui Voiculescu este directorul Antena 3, Mihai Gadea, cu suma de 695.000 de lei (156.000 de euro). Actualul ministru al Agriculturii si liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, trebuie sa-i returneze lui Dan Voiculescu nu mai putin de 295.000 de euro. Pe lista lui Voiculescu apar si cateva persoane mai putin cunoscute - Daniel Breahnea (44.600 de euro) si Luiza Spiru (42.000 de lei/10.000 de euro). In total, sumele pe care le-ar putea recupera Fiscul de la cei care-i datoreaza bani lui Voiculescu, in contul prejudici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro