Mihai Chirica, numarul 2 in Primaria Iasi, "calcat" de procurorii DNA in biroul din Palatul Roznovanu. La mijloc se afla suspiciuni de trafic de influenta

Mihai Chirica, numarul 2 in Primaria Iasi,

Anchetatorii DNA Bucuresti au descins in cursul zilei de ieri, 19 mai, la Primaria Iasi, unde au zabovit timp de mai multe ore in biroul viceprimarului Mihai Chirica (PSD), adjunctul de incredere al primarului Gheorghe Nichita. Este vorba despre o speta din 2011, cand Gheorghe Nichita era reclamat la DNA de catre trei consilieri locali dupa ce, aratau acestia, primarul Iasiului dar si alte persoane din conducerea institutiei, ar fi cheltuit in mod ilegal un credit de 50 de milioane de euro, contractat de la banca Dexia.

acum 74 luni (20 May 2015)

UPDATE 13.00 Ancheta DNA Bucuresti la Primaria Iasi continua si in cursul zilei de astazi, 20 mai. Dupa ce ieri, procurorii au stat in jur de 7 ore cu viceprimarul Mihai Chirica, astazi au intrat si in biroul lui Cosmin Coman, seful de Proiecte Europene, unul dintre cei mai influenti functionari din administratia publica din Iasi.

Anchetatorii DNA Bucuresti au descins in cursul zilei de ieri, 19 mai, la Primaria Iasi, unde au zabovit timp de mai multe ore in biroul viceprimarului Mihai Chirica (PSD), adjunctul de incredere al primarului Gheorghe Nichita.

Procurorii au analizat la sange si au ridicat acte privitoare la un proiect privind un sistem de management al traficului, implementat de catre Primaria Iasi. Licitatia a fost castigata in 2013 de catre o asociere condusa de societatea UTI Grup, valoarea contractului fiind de 69,6 milioane lei.

Descinderea de ieri a procurorilor DNA Bucuresti are legatura cu un alt dosar de coruptie in care este vizat primarul Gheorghe Nichita, deschis in septembrie 2014. Baronul PSD este suspectat in acest dosar de trafic de influenta, cumparare de influenta si favorizarea faptuitorului.

De altfel, din acest dosar, deschis din oficiu de catre procurorii DNA pe 23 septembrie 2014, a fost disjunsa speta care a condus la arestarea la domiciliu a baronului PSD Iasi. In cursul cercetarilor intreprinse la Iasi, procurorii DNA au constatat ca edilul de Iasi a pus la punct un sistem de abuzare a institutiilor publice din subordine, precum Politia Locala sau Salubris, pentru spionarea si hartuirea unei foste amante, Adina Samson, angajata a Primariei Iasi.

In plus, Nichita este vizat si intr-un al treilea dosar de coruptie, de catre DNA. In data de 17 mai, Tribunalul Iasi a decis ca o ordonanta a DNA Iasi prin care procurorii au clasat un dosar ce-l viza pe Nichita sa fie desfiintata, iar anchetatorii sa inceapa urmarirea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro