Mihai Calin: "De multe ori idealizam trecutul. Si inainte se intamplau lucruri groaznice, la nivel politic si social"

"Adevarul": Cat de mult s-a schimbat si din ce puncte de vedere crezi ca s-a schimbat televiziunea in 18 ani, in perioada aceasta de la "Stii si castigi" pana la "Norocul iti bate la usa"? Nu am urmarit acest lucru ca un critic, ca un critic de film, sa zicem, sau ca un critic de teatru, care urmareste fenomenul ani de zile si este si un bun cunoscator.

acum 72 luni (23 Oct 2014)

"Adevarul": Cat de mult s-a schimbat si din ce puncte de vedere crezi ca s-a schimbat televiziunea in 18 ani, in perioada aceasta de la "Stii si castigi" pana la "Norocul iti bate la usa"? Nu am urmarit acest lucru ca un critic, ca un critic de film, sa zicem, sau ca un critic de teatru, care urmareste fenomenul ani de zile si este si un bun cunoscator. Observatia generala este aceea pe care o face toata lumea: intr-un fel, s-a schimbat televiziunea, concurenta este mult mai apriga si mai salbatica, se face orice pentru audienta, ceea ce este firesc, pentru ca audienta vrea toata lumea, deci si bani. nu stiu daca mai decente, de multe ori idealizam trecutul, nu erau decente nici acelea, pentru ca se intamplau lucruri groaznice la nivel politic si social, tot felul de convulsii...

O buna parte a publicului din Romania sta prost la capitolul educatie, cum crezi ca vor primi oamenii de rand, care in ultimii ani au fost bombardati cu subiecte de cancan si vedete de carton, o emisiune de cultura generala?

Emisiunea pe care o prezint la Kanal D este o combinatie de reality-show si quiz show (emsiune de cultura generala - n.r.). Nu este o emisiune in care sa intram chiar in subiecte "inalte" de cultura generala. Punem intrebari care tin de informatii pe care le poti afla intamplator, citind un ziar.

S-a schimbat televiziunea, concurenta este mult mai apriga si mai salbatica, se face orice pentru audienta, ceea ce este firesc, pentru ca audienta vrea toata lumea, deci si bani.

Nu, dar ma documentez si trebuie sa le stiu inainte, iar daca am dubii, mai cer o verificare sau o explicatie, ca sa stiu si eu bine despre ce este vorba. Sunt convins ca telespectatorii vor intra si ei in joc, vor dori sa isi dovedeasca faptul ca stiu raspunsurile la intrebari. De fapt, asta si urmarim. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro