Miel in sos de bere parfumat cu rozmarin, o reteta delicioasa
Eu stiu asta de mult, dar mie imi place de ea asa, durda si cu pliuri, femeie in toata puterea cuvantului, in stare sa ia singura pe sus fotoliile din sufragerie si masa, cand schimba covoarele si nu mai ma tulbura pe mine cu corvezi nedemne de un barbat", povesteste Uica.
Bucatarul bunatean Uica Mihai spune ca berea este cea care ii poate da carnii de miel un gust si un miros deosebit. Iata mai jos reteta pe care ne-o ofera:
"Am avut carnea de pe pulpa unui mielut, uitata in congelatorul pe care nemtoaica, nevasta-mea, l-a dezgropat de gheata ca sa faca loc pentru ceva pungi cu mazare si leustean frunze.
Si in sucul ramas in tigaie am presarat boabe de mustar, felii de pastarnac si am turnat un sfert de litru de bere. Am potrivit gustul din sare si piper, am mai adaugat doua cuisoare si o foaie de dafin si am lasat sa scada sosul pe jumatate. Apoi am pus carnea fripta la loc in cratita, am mai stropit-o cu bere, am mai adaugat o crenguta de rozmarin si cand am socotit ca e carnea moale pentru gingiile mele de mos, am pus o scafa intreaga de salata verde taiata fasii. Si s-a morcelit salata si sosul a dat sa sfaraie, asa ca am tras cratita de pe foc, am pus capac deasupra si am pregatit o farfurie de prezentare, plina ochi cu cartofi noi fierti in apa cu chimion. Eu stiu asta de mult, dar mie imi place de ea asa, durda si cu pliuri, femeie in toata puterea cuvantului, in stare sa ia singura pe sus fotoliile din sufragerie si masa, cand schimba covoarele si nu mai ma tulbura pe mine cu corvezi nedemne de un barbat", povesteste Uica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro