Micuta care a descris infernul din Alep a fost primita de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Micuta care a descris infernul din Alep a fost primita de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Ajutata de catre mama sa, Bana al-Abed, de 7 ani, si-a exprimat zilnic pe Twitter, incepand din septembrie acest an, nelinistile legate de asediul si ploaia de bombe din estul orasului Alep.

acum 43 luni (22 Dec 2016)

Bana a fost primita miercuri, impreuna cu familia sa, de seful statului turc Recep Tayyip Erdogan.

"Fiica noastra din Alep Bana al-Abed si familia sa ne-au facut bucuria de a ne vizita la palatul prezidential", a anuntat presedintele turc pe contul sau de Twitter, distribuind fotografii in care micuta statea in bratele sale.

"Turcia va fi mereu alaturi de fratii sai sirieni", a adaugat Erdogan in postarea scrisa pe reteaua de socializare care a facut-o celebra pe Bana, evacuata saptamana trecuta din Alep datorita unui armistitiu negociat de Ankara si Moscova.

Ajutata de catre mama sa, Bana al-Abed, de 7 ani, si-a exprimat zilnic pe Twitter, incepand din septembrie acest an, nelinistile legate de asediul si ploaia de bombe din estul orasului Alep. Contul sau - @AlabedBana - a devenit foarte popular, fiind urmarit de peste 364.000 de persoane curioase sa vada in direct bombardamentele aviatiilor militare ale Rusiei si regimului de la Damasc asupra rebelilor sirieni.

Turcia a primit 2,7 milioane de refugiati sirieni pe teritoriul sau, dar si-a inchis portile, preferand sa ofere asistenta de cealalta parte a frontierei sale cu Siria.

Ankara este de partea rebelilor sirieni, care incearca sa-l inlature de la putere pe liderul regimului de la Damasc Bashar al-Assad. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro