Micile rascoale din PSD. Cum au ajuns propunerile premierului Tudose sa fie respinse sau boicotate in Parlament de colegii de partid

Cel mai recent episod s-a consumat, miercuri, cand parlamentarii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta comisiilor Economica si de IT, unde trebuiau votate propunerile Guvernului Tudose pentru posturile de vicepresedinti ai Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Oamenii lui Ponta ies la atac Cu o seara inainte, senatorii PSD din Comisia de buget-finante, condusa de Eugen Teodorovici (PSD), un apropiat al fostului premier Victor Ponta, au desfiintat trei dintre cele mai importante masuri adoptate in ultimul timp de Guvernul PSD-ALDE.

acum 37 luni (28 Sep 2017)

Disputele dintre taberele din PSD pot afecta unele dintre masurile Guvernului PSD si afecteaza functionarea unor institutii precum ANCOM.

Relatia dintre premierul Tudose, presedintele PSD Liviu Dragnea si parlamentarii puterii pare sa nu fie atat de solida pe cat o arata declaratiile oficiale. Razvratirile parlamentarilor PSD se multiplica, avand la baza fie interese legate de functii, fie ca efect al nemultumirilor fata de Liviu Dragnea.

Cel mai recent episod s-a consumat, miercuri, cand parlamentarii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta comisiilor Economica si de IT, unde trebuiau votate propunerile Guvernului Tudose pentru posturile de vicepresedinti ai Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Nu s-a putut luat o decizie din lipsa de cvorum.

De fapt, parlamentarii PSD amana de mai multa vreme sa ia o decizie in privinta celor doi (Eduard Lovin si Bogdan Iana) pentru ca nu sunt de acord cu propunerile, dar nu au curajul sa voteze impotriva. Tudose a trecut peste capul seful ANCOM, Adrian Dita, propunand ca vicepresedinti doi dintre directorii executiv demisi de seful ANCOM acum cateva luni de zile. In aceste conditii, Adrian Dita, prezent, ieri, la comisii, pentru a fi audiat in legatura cu activitatea sa, s-a trezit intr-o sala dominata de reprezentantii Opozitiei care i-au cerut demisia. Pe lista lunga de reposuri se afla faptul ca Dita a concediat, nejustificat, 35 de persoane dintre care cinci oameni cu functii de conducere. Pentru cei cinci executivi ANCOM a platit salarii compensatorii de 1,5 milioane de lei, potrivit afirmatiilor lui Catalin Drula (USR), presedintele Comisiei pentru IT din Camera Deputatilor. Cei cinci concediati au incasat salarii compensatorii intre 200.000 si 400.000 de lei, a explicat Adrian Dita.

Oamenii lui Ponta ies la atac

Cu o seara inainte, senatorii PSD din Comisia de buget-finante, condusa de Eugen Teodorovici (PSD), un apropiat al fostului... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro