Mici trucuri care te ajuta in bucatarie: cum sa toci ceapa fara sa-ti dea lacrimile, cum sa pastrezi ciupercile albe

Mici trucuri care te ajuta in bucatarie: cum sa toci ceapa fara sa-ti dea lacrimile, cum sa pastrezi ciupercile albe

Cartofii fierti fara coaja (pentru piure) se albesc daca se pune putina zeama de lamaie sau otet de mere in apa in care se fierb sau daca se adauga putin lapte dulce dupa fiert,. Pasta de tomate ramasa in borcane se poate pastra proaspata, daca se pune intr-o ceasca sau pahar, se acopera cu putin ulei, apoi se pune la rece.

acum 70 luni (26 Jan 2017)

Salata de cartofi nu va mai fi lipicioasa daca se toarna apa fierbinte peste felioarele fierte si neracite. Ciupercile raman albe dupa preparare, daca se picura peste ele, imediat ce au fost curatate si spalate, suc de lamaie. Cartofii fierti fara coaja (pentru piure) se albesc daca se pune putina zeama de lamaie sau otet de mere in apa in care se fierb sau daca se adauga putin lapte dulce dupa fiert,. Legumele nu se mai innegresc, daca in timpul cand fierb in clocot, se va stoarce putina zeama de lamaie peste ele. Taierea cepei fara lacrimi se poate face numai sub apa, intr-un vas, sau pe o farfurie sub jet de apa, ori daca se tine inainte de taiere 30 de minute sub apa rece, spune Ionela Ciochina, o gospodina din Drobeta Turnu Severin. Pasta de tomate ramasa in borcane se poate pastra proaspata, daca se pune intr-o ceasca sau pahar, se acopera cu putin ulei, apoi se pune la rece. Mirosul de varza acra, gulii sau conopida nu se imprastie in bucatarie daca in oala pusa la fiert se introduce o bucata de paine alba, uscata sau un cartof curatat, libere sau infasurate intr-o panza curata de in; Mustarul ramane proaspat si nu se usuca in borcan, daca peste el turnam un strat de otet. Prajiturile raman mult timp proaspete daca se impacheteaza bine in celofan ori intr-o pungulita sau foaie de material plastic ori se inchid ermetic intr-o cutie de tabla din aluminiu ori de material plastic. Aluatul de clatite devine mai fraged, mai gustos si mai pufos daca se adauga putina bere. Apoi se va presara pesmet fin sau faina si in felul acesta se va incalzi putin in cuptor. Dupa aceasta pregatire se poate turna aluatul pana la jumatatea inaltimii formei si se va introduce la cuptor. Taierea prajiturilor sau torturilor in felii subtiri si frumoase se poate face daca se foloseste un cutit bine ascutit, muiat in apa calda si sters repede. Coacerea placintei cu fructe fara pierderi si fara a murdari cuptorul este posibila daca se infig cateva macaroane scurte in coca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro