Mici ca la Cocosatu: Reteta celor mai gustosi mici din Bucuresti

Cunoscutul restaurant La Cocosatu se afla in apropierea Aeroportului Baneasa si mititeii preparati aici sunt cautati de o multime de pofticiosi care sustin ca acestia ar fi cei mai buni din oras. Ingrediente necesare pentru mici ca la Cocosatu Pentru prepararea micilor aveti nevoie de carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate, sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei si usturoi, potrivit libertatea.ro.

acum 101 luni (4 May 2015)

Cunoscutul restaurant La Cocosatu se afla in apropierea Aeroportului Baneasa si mititeii preparati aici sunt cautati de o multime de pofticiosi care sustin ca acestia ar fi cei mai buni din oras. Ingrediente necesare pentru mici ca la Cocosatu

Pentru prepararea micilor aveti nevoie de carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate, sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei si usturoi, potrivit libertatea.ro. In primul rand, trebuie sa fierbeti o zeama de oase de vita cu maduva, dupa care trebuie sa framantati carnea tocata cu aceasta zeama timp de o ora, adaugand condimentele si sucul de lamaie (fara usturoi).

Apoi, amestecul se tine la rece o zi intreaga, dupa care se framanta din nou, de data aceasta cu zeama de usturoi. Compozitia obtinuta se mai tine o zi la rece si abia in cea de-a treia zi de formeaza micii.

Mici ca la Cocosatu: Povestea micului Povestea micului a inceput in Bucuresti, in urma cu mai bine de un secol, atunci cand un bucatar iscusit din Capitala, Iordache Ionescu, le pregatea clientilor sai mai multe preparate la gratar. Carciumarul Ionescu, asa cum era cunoscut printre clientii localului, avea o reteta exceptionala de carnati, renumita in tot orasul, care a stat la baza micului din zilele noastre, explica istoricul Dan Falcan. Intr-o zi, carciumarul muncea de zor la carnatii pregatiti la gratar, dar matele in care invelea carnea tocata s-au terminat. Vazand ca cererile la carnati sunt din ce in ce mai multe, Iordache Ionescu a luat o bucata din "aluatul carnatului" si a pus-o pe gratar fara niciun fel de mat. "Inainte de al Doilea Razboi Mondial, la aproape orice colt de strada exista o bodega in care se serveau mici" , povesteste Dan Falcan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro