Michael Pompeo, director al CIA: Noul sef al spionilor americani este un adversar al Rusiei

Michael Pompeo (53 de ani) este noul director al Central Intelligence Agency (CIA), serviciul de informatii externe al Statelor Unite. Absolvent al Academiei Militare "West Point" si al Facultatii de Drept de la Harvard, in favoarea lui Michael "Mike" Pompeo, republicanul propus pentru sefia CIA de catre presedintele Donald Trump in locul lui John Brennan, au votat 66 de senatori, in timp ce 32 s-au impotrivit. Tortura, un subiect in ceata In cadrul audierilor din Senat, Pompeo a respins metodele de tortura folosite in trecut de CIA impotriva suspectilor de terorism si a dat asigurari ca nu va incepe un astfel de program nici daca presedintele Donald Trump i-ar cere acest lucru.

acum 48 luni (25 Jan 2017)

Michael Pompeo (53 de ani) este noul director al Central Intelligence Agency (CIA), serviciul de informatii externe al Statelor Unite.

Absolvent al Academiei Militare "West Point" si al Facultatii de Drept de la Harvard, in favoarea lui Michael "Mike" Pompeo, republicanul propus pentru sefia CIA de catre presedintele Donald Trump in locul lui John Brennan, au votat 66 de senatori, in timp ce 32 s-au impotrivit.

Inca de la nominalizarea sa, presa de peste Ocean a speculat ca este omul care trebuie sa-l impace pe Donald Trump cu CIA, dupa conflictul deschis pe care noul presedinte l-a avut, in ultimele saptamani, cu Agentia.

In toata aceasta perioada, Pompeo a fost un avocat al CIA, afirmand ca este formata din profesionisti "care trec si prin foc" si nu a fost influentata politic, contrazicandu-l astfel pe Michael Flynn, consilierul pentru probleme de securitate al lui Trump.

Crede ca hackerii rusi au primit ordin de la Kremlin

Foarte important este faptul ca Mark Pompeo s-a situat pe o pozitie divergenta cu Donald Trump in chestiunea implicarii Rusiei in campania prezidentiala de peste Ocean.

De altfel, noul director al CIA nu este cunoscut ca un prieten al Rusiei, ci dimpotriva, a avut de-a lungul timpului pozitii contondente la adresa Moscovei. El a etichetat drept inacceptabila anexarea Crimeii, a fost un sustinator acerb al sanctiunilor economice impuse Moscovei si a militat pentru desfasurarea de trupe NATO pe flancul estic al Aliantei.

Tortura, un subiect in ceata

In cadrul audierilor din Senat, Pompeo a respins metodele de tortura folosite in trecut de CIA impotriva suspectilor de terorism si a dat asigurari ca nu va incepe un astfel de program nici daca presedintele Donald Trump i-ar cere acest lucru.

Astfel de metode (simularea inecului sau alte tehnici de interogare ce contravin drepturilor omului) au fost folosite masiv de catre Agentie dupa 11 septembrie 2001 si au fost stop... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro