Michael Phelps bate recorduri antice. Americanul a schimbat istoria JO

Michael Phelps bate recorduri antice. Americanul a schimbat istoria JO

Americanul in varsta de 31 ani a ajuns la un total de 28 de medalii olimpice (23 de aur, 3 de argint si 2 de bronz) castigate la Jocurile Olimpice, insa 10 dintre cele de aur au fost obtinute in probele de stafeta.

acum 53 luni (19 Aug 2016)

Jocurile Olimpice de la Rio de janeiro schimba istoria. Dupa ce s-a impus si in finala de la 200 de metri mixt, americanul Michael Phelps l-a depasit pe cel mai bun atlet din Antichitate, Leonidas din Rodos. Americanul in varsta de 31 ani a ajuns la un total de 28 de medalii olimpice (23 de aur, 3 de argint si 2 de bronz) castigate la Jocurile Olimpice, insa 10 dintre cele de aur au fost obtinute in probele de stafeta. Nu ma veti mai vedea niciodata intr-o competitie in piscina", a declarat Phelps, dupa performanta de la Rio. Desi are doar trei luni, micutul s-a aflat alaturi de mama si bunicii lui in Rio si a devenit atractia celor care au fost prezenti la competitia de inot.

Leonidas, "rege" in trei probe

Daca pe Phelps il stie toata lumea, americanul dominand inotul mondial de mai bine de zece ani, informatiile despre Leonidas sunt destul de putine. Acesta din urma a castigat 12 titluri la patru editii ale Jocurilor Olimpice Antice, in anii 164, 160, 156 si in 152 inainte de Hristos. Leonidas a triumfat vreme de 12 ani in probele stadion, diaulos si hoplitodromos.

Prima proba era una de sprint, competitorii intrecandu-se pe 180 de metri. Ultima proba, cea numita hoplitodromos era o cursa de anduranta, in care atletii trebuiau sa alerge fiind echipati cu armura, dar si cu sulita si scutul, avand asupra lor o greutate totala de aproximativ 25 de kilograme. Istoria consemneaza ca Leonidas a castigat ultimele trei titluri olimpice la varsta de 36 de ani.

19 ani si o luna avea Michael Phelps cand a cucerit primul titlu olimpic

26 de titluri mondiale a castigat Phelps in cariera sa, de sase ori a luat argintul si o data bronzul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro