Mica unire de la malul Prutului. Cum i-au determinat banii europeni pe basarabeni si pe romani sa-si dea mana temporar

Mica unire de la malul Prutului. Cum i-au determinat banii europeni pe basarabeni si pe romani sa-si dea mana temporar

Chiar la nivel de stat intre Romania si Republica Moldova lucrurile nu merg de asa natura incat mult-discutata unire sa fie pe un orizont de asteptare prea apropiat, la nivel micro lucrurile arata mult mai bine. Avem multi profesori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati care trec granita de mai multe ori pe saptamana pentru a ajunge la Cahul sa predea, sunt cetatenii din judetul Galati care vin in Moldova sa faca cumparaturi, dar si moldovenii care trec in Galati pentru a-si vinde produsele.

acum 35 luni (30 Jul 2017)

Chiar la nivel de stat intre Romania si Republica Moldova lucrurile nu merg de asa natura incat mult-discutata unire sa fie pe un orizont de asteptare prea apropiat, la nivel micro lucrurile arata mult mai bine. Nu de alta dar zilele trecute, primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, si primarul din orasul Cahul, Nicolae Dandis, au pus la cale embrionul unei uniri mici, dar extrem de folositoare celor doua localitati aflate de-o parte si de alta a Prutului, la doar citiva kilometri distanta.

Dupa cate ne-a informat Victor Chiriloaie, discutiile au avut loc la sediul Primariei Cahul si au avut ca tema punerea bazelor unei infratiri intre cele doua localitati precum si identificarea domeniilor de colaborare in vederea accesarii de fonduri europene.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere de pe ambele maluri ale Prutului este principalul punct care va fi trecut in cadrul unui viitor proiect pe care cele doua unitati administrative il vor depune impreuna pentru a beneficia de finantare de la Uniunea Europeana.

"Oancea si orasul Cahul beneficiaza de acesta pozitionare avantajoasa, intr-o zona de interes pentru locuitorii ambelor tari. Cred eu ca acest proiect, pe care vrem sa-l depunem cu prietenii de la Cahul, va deschide drumul catre mai multe oportunitati de dezvoltare in acesta zona", a declarat Victor Chiriloiae, primarul comunei Oancea. Avem multi profesori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati care trec granita de mai multe ori pe saptamana pentru a ajunge la Cahul sa predea, sunt cetatenii din judetul Galati care vin in Moldova sa faca cumparaturi, dar si moldovenii care trec in Galati pentru a-si vinde produsele.

In afara de drumuri asfaltate, cei doi edili se gandesc si la extinderea retelelor de apa si de canalizare, dar si la ceva evenimente culturale comune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro