Mica schisma. Bisericile Ortodoxa si Catolica din Romania vad in mod diferit problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Mica schisma. Bisericile Ortodoxa si Catolica din Romania vad in mod diferit problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex

"Pretutindeni in lume, mesajul Papei Francisc cu privire la toleranta, la deschiderea catre semeni, inclusiv catre minoritatile sexuale, a fost salutat si primit cu o deosebita satisfactie", a spus Cernea referindu-se la declaratiile Papei Francisc din octombrie 2014, care i-a indemnat pe membrii Bisericii Catolice sa accepte si sa aiba toleranta fata de persoanele homosexuale, persoanele care traiesc in concubinaj si persoanele divortate, cat si fata de copiii acestora. "Realitatea este ca in Romania, sute de mii de cupluri formate din persoane de sex diferit sau din persoane de acelasi sex convietuiesc impreuna.

acum 103 luni (11 May 2015)

Biserica Ortodoxa Romana a solicitat Camerei Deputatilor sa respinga propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex, considerand ca acesta va slabi familia traditionala, reprezentand un atentat la identitatea ei sau ca va incerca sa i se substituie casatoriei.

Prin comparatie cu pozitia Patriarhiei Romane, Papa Francisc, Suveranul Pontif al Bisericii Catolice, a indemnat la toleranta fata de miscarile LGBT, sugerand ca Biserica Catolica nu are dreptul de a judeca relatia dintre un om si Dumnezeu, chiar daca acel om este homosexual. Legea parteneriatului civil, dedicata persoanelor care traiesc in concubinaj, a fost initiata de deputatul independent Remus Cernea in urma cu doi ani si este acum la un pas sa fie adoptata de Camera Deputatilor, forul decizional. "Pretutindeni in lume, mesajul Papei Francisc cu privire la toleranta, la deschiderea catre semeni, inclusiv catre minoritatile sexuale, a fost salutat si primit cu o deosebita satisfactie", a spus Cernea referindu-se la declaratiile Papei Francisc din octombrie 2014, care i-a indemnat pe membrii Bisericii Catolice sa accepte si sa aiba toleranta fata de persoanele homosexuale, persoanele care traiesc in concubinaj si persoanele divortate, cat si fata de copiii acestora.

"De asemenea, sunt numeroase biserici lutherane, in Danemarca, Norvegia sau Suedia, care oficiaza chiar casatorii religioase pentru cupluri formate din persoane de acelasi sex.

Patriarhia: Se va ajunge la casatoriile gay

In pozitia sa oficiala, Patriarhia spune ca "experienta altor state arata ca aceste parteneriate civile sunt doar o anticamera a acceptarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute sotilor de catre stat, ci si o valoare sociala, care sustine viata si continuitatea unui popor.

Cernea: BOR transmite un mesa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro