Miami sau Mamaia? Unde-si petrec vacantele liderii UE si ce spune asta despre ei

Miami sau Mamaia? Unde-si petrec vacantele liderii UE si ce spune asta despre ei

Presedintele Consiliului de ministri a fost discret, dupa ce vacanta lui de iarna a starnit un scandal: la inceput de ianuarie, premierul italian a folosit un Falcon 900, pentru a zbura la Courmayeur, impreuna cu familia, pe banii statului. In schimb, la noi, a fost cam asa: presedintele s-a instalat la Neptun, in resedinta oficiala de vara, iar premierul s-a dus la Miami, apoi intr-o croaziera in Caraibe, dupa ce circulasera zvonuri cum ca ar fi vrut sa mai dea o fuga la Istanbul, pentru un control medical.

acum 56 luni (13 Aug 2015)

>

Asa, de pilda, s-a aflat ca Francois Hollande a decis sa stea doar zece zile departe de birou. Stim, in schimb, ca seful guvernului, Manuel Valls, a mers in Provence, dar si-a intrerupt de mai multe ori odihna, ca si in alte veri, pentru a participa la reuniuni politice.

Asa cum au facut de mai multe ori in ultimii ani, Angela Merkel si sotul ei s-au dus in Tirolul de Sud: presa a publicat fotografii cu cancelara echipata pentru ascensiuni montane, tocmai cand se anunta ca ar putea avea in vedere un al patrulea mandat, la alegerile din 2017. Despre Mariano Rajoy s-au aflat urmatoarele: a mers intai la Palacio de las Marismillas din Donana, apoi l-a vizitat pe regele Filip al VI-lea la Marivent, dupa care a ajuns la Pontevedra, unde presa l-a surprins in pantaloni scurti si tricou. La sfarsitul lunii august, el ar urma sa petreaca si cateva zile intr-o localitate de la Marea Baltica.

Daca e sa dam crezare presei de la Roma, Matteo Renzi ar fi la New York. Presedintele Consiliului de ministri a fost discret, dupa ce vacanta lui de iarna a starnit un scandal: la inceput de ianuarie, premierul italian a folosit un Falcon 900, pentru a zbura la Courmayeur, impreuna cu familia, pe banii statului. Acum, inainte de a pleca la drum, intr-o directie necunoscuta, n-a uitat sa le trimita parlamentarilor din coalitia de guvernare o scrisoare, in care le-a spus ca merita din plin sa se odihneasca, fiindca au muncit din greu pentru reforme. David Cameron a petrecut cateva zile in Cornwall, apoi a fost la mare in Portugalia si va ajunge si pe insula scotiana Jura, unde socrul sau are o casa. Cand criza migrantilor era in toi, laburistii i-au cerut sa isi intrerupa concediul si sa mearga la Calais, ca sa vada cu ochii lui situatia. Anul trecut, si-a intrerupt vacanta Mark Rutte, premierul Olandei: era in Germania, atunci cand s-a prabusit avionul MH17 in estul Ucrainei, asa ca a fost silit sa revina la Haga in cateva ore de la tragedie; Cea mai surpri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro