"Mi-am vazut oasele degetelor, ca la radiografie". Marturiile supravietuitorilor bombei atomice de la Hiroshima

Cei care au supravietuit exploziei devastatoare au suferit rani ingrozitoare si au fost martori la scene de nedescris, pe care nu le vor uita niciodata. Trupurile calatorilor i-au protejat pe cei doi de suflul exploziei/FOTO Daily Mail) Tetsushi Yonezawa este unul din cei 14 oameni care au scapat cu viata, desi se aflau la doar 750 de metri la hipoentrul exploziei nucleare.

acum 59 luni (30 Jul 2015)

Cei care au supravietuit exploziei devastatoare au suferit rani ingrozitoare si au fost martori la scene de nedescris, pe care nu le vor uita niciodata. Trupurile calatorilor i-au protejat pe cei doi de suflul exploziei/FOTO Daily Mail)

Tetsushi Yonezawa este unul din cei 14 oameni care au scapat cu viata, desi se aflau la doar 750 de metri la hipoentrul exploziei nucleare. Cu lacrimi in ochi, Takashi spune ca sunetul a fost atat de puternic incat a simtit ca i se crapa capul in doua si a cazut lesinat la pamant. Incepusem sa numar: 1, 2, 3...si cand am ajuns la 7 am vazut strafulgerarea de lumina. Apoi am auzit sunetul asurzitor, am crezut ca mi se va crapa capul de la sunetul acela...iar apoi n-am mai stiut nimic foarte mult timp", isi aminteste Takashi, citat de Daily Mail. Multi dintre prietenii lui au murit atunci, dar Takashi a fost salvat de un soldat care l-a scos dintre ruinele carbonizate ale scolii. Doar el si femeia au scapat cu viata de acolo, tocmai pentru ca trupurile ingramadite ale celorlalti pasageri, care au murit pe loc, i-au protejat de suflarea ucigatoare a exploziei.

Shigeko Sasamori avea 13 ani si era la scoala cand a vazut pe cerul perfect senin silueta impresionanta a avionului Enola Gay, fara sa stie ca peste cateva secunde aeronava avea sa lanseze bomba atomica. Oamenii care nu murisera sangerau si de pe ei cadeau fasii de piele. La randul ei, Shigeko a fost arsa grav pe fata si marturiseste ca atunci cand si-a vazut chipul i s-a parut ca se transformase intr-un monstru.

(Shigeko Sasamori a fost grav ranita, urmele arsurilor fiind si acum vizibile pe chipul ei/FOTO Daily Mail)

Povestea tulburatoare a supravietuitorilor va fi prezentata intr-un film documentar care va fi difuzat pe postul de televiziune ITV.

Bomba atomica lansata deasupra orasului Hiroshima fusese poreclita de catre americani Little Boy si reprezenta un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro