Metrorex inchide de joi mai multe cai de acces din trei statii de metrou

Metrorex inchide de joi mai multe cai de acces din trei statii de metrou

Porti noi de acces si plata cu cardul Noile porti de acces care vor inlocui sistemul de turnicheti din statiile de metrou vor avea dubla utilitate - atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor bancare contactless.

acum 43 luni (25 Apr 2017)

"Incepand cu 26.04.2017 vor fi deschise urmatoarele cai de acces, modernizate: statia Republica -Acces A (bulevardul Basarabiei), statia Titan - Acces B (bulevardul Nicolae Grigorescu, strada Liviu Rebreanu) si statia Nicolae Grigorescu - Acces A (bulevardul Camil Ressu, Aleea Fuiorului)", se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Metrorex spune ca linia actuala de turnicheti, care are o vechime de peste 20 de ani, va fi inlocuita cu porti de acces batante, moderne, care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta.

Renovarea statiilor de metrou vine ca urmare a controlului facut, anul trecut, de catre pompierii ISU, in toate cele 54 de statii din reteaua metroului. Din cauza neregulilor descoperite de inspectori, Metrorex a primit o amenda de peste 13.000 de lei. Porti noi de acces si plata cu cardul

Noile porti de acces care vor inlocui sistemul de turnicheti din statiile de metrou vor avea dubla utilitate - atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor bancare contactless. Acesta din urma va putea fi insa utilizat abia dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control-acces din toate statiile de metrou prevazute a fi modernizate. In plus, 139 de automate moderne de vandut cartele sunt prevazute sa dea rest si sa functioneze inclusiv pentru plata cu cardul. Astfel, compania a semnat un contract cu BCR, prin care vor fi instalate terminale POS la aparatelele de vandut cartele, dar si la cele de taxare. In total, 41 din cele 54 de statii de metrou vor avea instalatii noi de control-acces. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro