Metodele prin care putem evita intepaturile de tantari. De ce ataca doar anumite persoane

Metodele prin care putem evita intepaturile de tantari. De ce ataca doar anumite persoane

Desi genele sunt responsabile in proportie de 85% de faptul ca insectele prefera anumite persoane, exista si alte criterii care influenteaza alegerea "victimei". Dioxidul de carbon eliberat prin respiratie atrage tantarii, care isi pot simti victima chiar si de la o distanta de 50 de metri.

acum 66 luni (10 May 2015)

Desi genele sunt responsabile in proportie de 85% de faptul ca insectele prefera anumite persoane, exista si alte criterii care influenteaza alegerea "victimei".

De exemplu, tantarii sunt atrasi de oamenii care poarta haine in culori inchise, cum este negrul sau albastrul inchis. Studiile au demonstrat ca persoanele care au grupa 0 sunt atacate mai des de catre tantari, iar cei mai norocosi sunt cei care au grupa A.

Dioxidul de carbon eliberat prin respiratie atrage tantarii, care isi pot simti victima chiar si de la o distanta de 50 de metri. De aceea, persoanele mai corpolente, care expira mai mult dioxid de carbon, sunt mai des intepate.

Anumite bacterii de pe pielea unor persoane ii atrag mai mult pe tantari, in timp ce altele vor tine insectele la distanta, scrie Daily Mail. Cele care contin dietiltouamida (DEET) sunt cele mai eficiente, asigurand protectia timp de 5 ore dupa o singura aplicare.

Aceasta substanta chimica produce un miros pe care insectele nu il suporta, de aceea vor sta la distanta. Exista si unele plante care pot fi folosite pentru protectie, chiar daca nu sunt la fel de eficiente: lamaita, eucaliptul, neem.

Daca am fost intepati de tantari si avem usturimi sau mancarimi puternice, putem apela la cateva remedii recunoscute: pastile cu antihistamine (una sau doua pe zi), creme cu steroizi (hidrocortizon) sau comprese reci. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro