Metodele cumplite de tortura folosite de Securitate: "Loviturile aveau drept efect dislocarea organelor interne si moartea". Ce insemna "ancheta cu o pisica"

Metodele cumplite de tortura folosite de Securitate:

Cezar Zugravu prezinta in lucrarea "Metodele de torturi din Securitate, din inchisori si din lagarele de exterminare, in Anul 1947 -- caderea cortinei" principalele tipuri de atrocitati la care erau supusi cei care erau anchetati de catre principalul organism de represiune folosit de regimul comunist. Bataia cu bete subtiri de lemn sau de cauciuc pe spate, dupa ce anchetatul era prins de blatul mesei sau al biroului, cu mainile legate de picioarele mesei sau ale biroului.

acum 45 luni (27 Apr 2018)

Cezar Zugravu prezinta in lucrarea "Metodele de torturi din Securitate, din inchisori si din lagarele de exterminare, in Anul 1947 -- caderea cortinei" principalele tipuri de atrocitati la care erau supusi cei care erau anchetati de catre principalul organism de represiune folosit de regimul comunist. Cele mai cumplite erau bataile la talpi sau cele cu ciocanul in cap:

"Injuraturile cele mai abjecte, care puteau iesi numai din gura unor indivizi primitivi si sadici; Loviturile asa-zise "libere": cu palma, cu pumnul sau piciorul (incltat cu cizma) distribuite absolut la intamplare si la "inspiratie": peste obraz, gat (la venele jugulare), in abdomen, lovituri cu cizma in spate. Cea mai periculoasa bataie la talpi era varianta peste incaltaminte, cu victima intinsa pe masa, deoarece socul loviturii se transmitea pana in crestet, unde de obicei aveau loc desprinderi si distrugeri ale meningelui, cel torturat ramanand cu sechele grave, de multe ori sucomband dupa o astfel de bataie. [...]

Bataia la palme cu cravasa, cu vana de bou sau o scurtatura din lemn rezistent.

Bataia cu bete subtiri de lemn sau de cauciuc pe spate, dupa ce anchetatul era prins de blatul mesei sau al biroului, cu mainile legate de picioarele mesei sau ale biroului.

Tipetele de groaza si gemete (ale sotiilor anchetatilor sau ale unor persoane necunoscute), inregistrate pe benzi de magnetofon si apoi redate cu intensitate maxima pentru a indupleca pe cei anchetati sa faca marturisiri complete. "Ancheta cu o pisica" Tortionarii isi dezvoltasera un adevarat manual al tehnicilor de tortura. "Bataia cu sacul de nisip cu care era lovita victima legata si culcata pe o masa sau pe dusumea. Bataia cu varful sau cu tocul cizmei peste gura anchetatului, legat si tarat pe dusumea. Victima, cu bratele desfacute si legate de doua belciuge ancorate in perete, era spanzurata, fara sa atinga dusumeaua cu picioarele si era tinuta asa si batuta pana facea marturisiri complete", arata Cezar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro