Metodele "auxiliare" de igiena dentara. Cine ar trebui sa le foloseasca. "Scobitoarea n-are ce sa caute in casa"

Metodele

Un alt lucru important este pasta de dinti, pe care ar trebui sa o alegem la sfatul medicului, in functie de problemele specific, de zona in care locuim etc, si care ar trebui, si aceasta, periodic schimbata, pentru a evita "adaptarea" bacteriilor si scaderea eficientei acesteia.

acum 72 luni (24 Feb 2018)

Statisticile, si nu e nevoie neaparat de statistici pentru a observa care este nivelul sanatatii orale, indica faptul ca suntem printre codasii Europei cand vine vorba de igiena orala. Medicii stomatologi insista sa apelam cel putin de doua ori pe zi la periuta si pasta de dinti si sa invatam corect tehnica periajului.

"Ce inseamna metode auxiliare - apa de gura, ata dentara, periute interdentare, pentru ca scobitoarea nu are ce sa caute in casa, din punctul meu de vedere, si mai exista un accesoriu, mai nou aparut, pe care eu il recomand - dusul bucal. Tot ce inseamna purtatori de lucrari dentare, indiferent ca sunt de acum 20 de ani (desi ele nu mai au ce sa caute, dupa atata vreme, trebuie schimbate periodic), toti purtatorii de coroana dentara, punte dentara, ar trebui sa utilizeze aceasta metoda auxiliara. O gasim peste tot, exista de la firmele mari, care produc si periute electrice, fac si pentru pacientii purtatori de implanturi... Pacientii care folosesc aceasta metoda isi vor da seama cat de mult conteaza si vor vedea diferenta, pentru ca nu se mai depune la fel tartrul, vor vedea cate resturi se elimina astfel, pe care noi nu le vedem si spunem ca ne-am periat suficient de bine", spune medicul stomatolog Andreea Dumitrescu. Importanta este si alegerea periutei de dinti, spun si alti specialisti, cele cu peri naturali fiind mai blande cu gingiile, dar este necesar sa fie inlocuite mai des, pentru ca acumuleaza mai repede bacterii.

Un alt lucru important este pasta de dinti, pe care ar trebui sa o alegem la sfatul medicului, in functie de problemele specific, de zona in care locuim etc, si care ar trebui, si aceasta, periodic schimbata, pentru a evita "adaptarea" bacteriilor si scaderea eficientei acesteia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro