Metode rapide de combatere a sangerarilor nazale. De ce nu trebuie lasat capul pe spate

Metode rapide de combatere a sangerarilor nazale. De ce nu trebuie lasat capul pe spate

Dupa cum spune medicul cardiolog Angela Moraru, "o metoda de a scapa de sangerarile nazale este aceea de a va aseza pe un scaun si de a va lasa capul usor in fata.

acum 51 luni (7 Nov 2017)

In general, sangerarile nazale nu sunt grave si au ca factor declansator ruperea vaselor mici de sange din nas. Sangerarile se pot opri in mai putin de un sfert de ora daca aplicati mai multe solutii pentru oprirea acestora. In cazul in care sangerarile nu se opresc dupa luarea unor masuri rapide si in plus sunt insotite de migrene si ameteli, trebuie neaparat sa consultati un medic.

Primul lucru ce trebuie facut in cazul sangerarilor nazale este acela de a nu tine capul pe spate. Dupa cum spune medicul cardiolog Angela Moraru, "o metoda de a scapa de sangerarile nazale este aceea de a va aseza pe un scaun si de a va lasa capul usor in fata.

In sangerarile nazale sunt recomandate infuzii sau decocturi folosite fie intern, fie extern, prin tamponari locale sau cataplasme, cu plante medicinale care contin cantitati ridicate de taninuri si vitamina K, cu actiuni astringente, hemostatice si cicatrizante.

In uz intern sau extern este foarte eficienta infuzia de traista-ciobanului ce se prepara dintr-o lingura uscata si maruntita la 200 ml apa clocotita. Se infuzeaza acoperit 15-20 de minute, se strecoara si se beau 1-2 cani pe zi, avand proprietati hemostatice, cu efecte asupra coagularii sangelui, vasoconstrictie si in reducerea tensiunii arteriale.

Pulberea din scoarta de stejar este si ea eficienta in cazul sangerarilor nazale si are efect asupra florei microbiene ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro