Metoda originala de facut branza topita acasa. Care este reteta unui bucatar din Banat

Metoda originala de facut branza topita acasa. Care este reteta unui bucatar din Banat

Si cand apa clocoteste s-o tragi la o parte si sa o lasi asa trei minuturi sa rasufle, dupa care poti sa pui branza in ea si incepe sa o mesteci si sa o framanti cu un linguroi mare de lemn. Si atunci mai adaugi la ea un pachet de unt, o pui intr-un castron si iar framanti pana se face totuna si mai adaugi sare si seminte de chimion si o lecuta de piper.

acum 57 luni (19 Jan 2018)

Si de acolo sa iti alegi o mana de pietris alb, ca marmura si pietrele sa fie de marimea si forma cireselor. Si sa le speli bine si sa le oparesti de trei ori cu apa cu sare, si sa le pui la pastrare intr-un saculet de panza, ca fara ele nu faci nici o branza.

Si daca ai pietrisul pus in sacui, sa te duci la piata si sa cumperi de la o baba stirba o kila de branza dulce de vaca dar vezi sa fie proaspata, facuta in dis de dimineata.

Si acasa, sa pui un vas de cinci litre sau chiar mai mare sa clocoteasca pe foc cu apa si in apa aia sa pui pietrele.

Si cand apa clocoteste s-o tragi la o parte si sa o lasi asa trei minuturi sa rasufle, dupa care poti sa pui branza in ea si incepe sa o mesteci si sa o framanti cu un linguroi mare de lemn.

Da sa ai grija ca apa sare afara din oala si o sa te oparesti asa cum m-am oparit eu de vre-o trei ori.

Si nu te opresti din framantat decat atunci cand apa s-o racit in asa fel incat poti baga mana in ea si sa iei bulgaru de branza din ea.

Si o sa vezi ca s-a facut o pasta cu luciu, un brus galbui pe care trebuie sa il pui pe o tobla din lemn de fag sau stejar si sa o framanti pana nu mai lasa nuci un strop de apa.

Si atunci mai adaugi la ea un pachet de unt, o pui intr-un castron si iar framanti pana se face totuna si mai adaugi sare si seminte de chimion si o lecuta de piper.

Si dupa aia poti sa o lasi la rece sa se hodineasca sau o intinzi direct pe pita si desupra presari cele stiute si te infrupti asa cum ma infruptam eu cand eram copil.", spune Uica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro