Metoda celebra prin care il inveti pe copil sa foloseasca olita in doar trei zile

Metoda celebra prin care il inveti pe copil sa foloseasca olita in doar trei zile

A treia zi Se repeta pasii din ziua 1, dar de aceasta data veti scoate copilul afara, fara scutec, de doua ori: o ora dimineata, o ora la amiaza. Din nou, lasati copilul doar cu pantaloni pe el si luati cu dumneavoastra o pereche de pantaloni de schimb si olita portabila.

acum 49 luni (6 Jul 2017)

Ca de exemplu, trecerea de la scutece la folosirea olitei. Cum acest proces poate dura uneori destul de mult, BrightSide.ro descrie o tehnica care functioneaza in 100% din cazuri.

Pe scurt, iata ce trebuie sa faceti:

Plasati in fiecare camera din casa cate o olita astfel incat, in momentul cand vrea sa isi faca nevoile, sa aiba la indemana una.

Aveti mereu pregatite haine de schimb, pentru orice eventualitate. Prima zi Lasati copilul fara scutec, doar cu o pereche de pantaloni mai largi. Stati cu ochii pe copil, pentru a observa cand acesta are nevoie sa fie dus la cea mai apropiata olita. Lasati copilul sa consume alimente care contin sare, pentru ca astfel organismul va retine apa si copilul va avea nevoie mai des sa fie dus la olita. Laudati-l de fiecare data cand este dus la olita, astfel il veti stimula. Dupa ce copiii au fost dusi la olita de 10-12 ori, acestia ar trebui sa fie capabili sa foloseasca singuri olita. Inainte de culcare, spuneti-i copilului ca trebuie sa mearga la olita si evitati pe cat posibil sa-l intrebati daca doreste sau nu acest lucru. Puneti copilul la olita chiar inainte de a iesi afara. Acest lucru il va ajuta sa ceara singur la olita data viitoare. Cand iesiti din casa, dati-i doar o pereche de pantaloni mai largi. Scopul este sa se obisnuiasca sa nu ceara la olita cat sunteti afara. Luati o olita portabila cu dumneavoastra, in caz ca totusi copilul are nevoie.

A treia zi Se repeta pasii din ziua 1, dar de aceasta data veti scoate copilul afara, fara scutec, de doua ori: o ora dimineata, o ora la amiaza. De fiecare data, inainte de a iesi, invitati copilul sa foloseasca olita. Din nou, lasati copilul doar cu pantaloni pe el si luati cu dumneavoastra o pereche de pantaloni de schimb si olita portabila.

Daca nu obtineti rezultate, este nevoie sa faceti o pauza de 6-8 saptamani pana sa reluati aceasta tehnica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro