Meteoritul din gradina: intai cerul s-a luminat in miez de noapte, apoi un barbat a descoperit doua roci ciudate in ograda

Meteoritul din gradina: intai cerul s-a luminat in miez de noapte, apoi un barbat a descoperit doua roci ciudate in ograda

Ionut Craciun (31 de ani) este un localnic din Lopatari in curtea caruia ar fi cazut precum ghiulelele doua bucati de meteorit. Tanarul, de profesie angajat la o firma de transport de paine, sustine ca le-a descoperit pe 8 ianuarie 2015, a doua zi dupa explozia care a zguduit muntii si a luminat toata valea in miez de noapte. Cealalta piatra ar fi aterizat in gradinita amenajata ca atelier, iar pe ea au ramas lipite o bila de rulment, cazuta de pe bancul de lucru, si bucati de pietricele de pe jos.

acum 86 luni (14 May 2017)

Ionut Craciun (31 de ani) este un localnic din Lopatari in curtea caruia ar fi cazut precum ghiulelele doua bucati de meteorit. Tanarul, de profesie angajat la o firma de transport de paine, sustine ca le-a descoperit pe 8 ianuarie 2015, a doua zi dupa explozia care a zguduit muntii si a luminat toata valea in miez de noapte. Ionut povesteste ca in jurul uneia dintre bucati zapada se topise, din cauza caldurii generate de piatra incinsa in frecarea cu aerul.

Cealalta piatra ar fi aterizat in gradinita amenajata ca atelier, iar pe ea au ramas lipite o bila de rulment, cazuta de pe bancul de lucru, si bucati de pietricele de pe jos. Asta este dovada, spune Ionut, ca temperatura atinsese punctul de topire cand a atins pamantul.

Omul este convins ca rocile negre, extrem de grele, sunt primul pas spre descifrarea misterului de acum doi ani. In noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2015, la ora 3.00, localnicii din Muntii Buzaului au asistat la un fenomen extrordinar: in plina noapte, un obiect a luminat pentru cateva secunde cerul, prabusindu-se cu o viteza uimitoare.

"Toata lumea a simtit explozia de atunci, care a avut cea mai mare intensitate aici la Lopatari. S-au spart si geamuri de la socul de atunci.

S-a apucat de experimente

Sateanul a devenit din nou interesat de rocile negre si lucioase gasite langa casa, dupa ce a vazut intr-un reportaj despre meteoriti asemanari izbitoare cu ceea ce are el acasa. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv de masurare a duritatii comandat pe internet, tanarul din Lopatari s-a convins: piatra negricioasa este, fara indoiala, o bucata dintr-un corp ceresc.

"Daca verificam pe scara de duritate Mohs o piatra normala, gasita pe ulita, vedem ca aparat indica sase, sapte unitati. Atunci cand testam duritatea rocilor descoperite de mine pe 8 ianuarie 2015, vedem ca dispozitivul de masurare indica duritatea echivalenta d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro