METEO. Sase judete, sub cod portocaliu de ploi. In restul tarii, va fi in vigoare un cod galben. Ce masuri anunta ISGU

Cinci judete vor fi vizate, miercuri, de un cod portocaliu de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica. Au fost instiintate asupra atentionarii toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor aflate sub incidenta codurilor de vreme rea, iar pompieri din mai multe judete sunt dislocati in zonele aflate sub cod portocaliu de ploi si furtuni. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

acum 66 luni (20 Sep 2017)

Cinci judete vor fi vizate, miercuri, de un cod portocaliu de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica.

Se vor semnala: frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, care trecator vor lua aspect de vijelie si grindina de dimensiuni medii si mari.

14.00: Peste 4.000 de pompieri cu o mie de mijloace tehnice sunt pregatiti sa intervina pe duratata avertizarilor meteorologice care vizeaza intreaga tara, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Au fost instiintate asupra atentionarii toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor aflate sub incidenta codurilor de vreme rea, iar pompieri din mai multe judete sunt dislocati in zonele aflate sub cod portocaliu de ploi si furtuni. "Pentru asigurarea actiunilor preventive la nivelul comunitatilor, au fost instiintate asupra atentionarii toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor aflate sub incidenta codurilor de vreme rea. Totodata, la nivelul unitatilor subordonate IGSU din judetele vizate, peste 4.000 de pompieri cu 1.000 de mijloace tehnice sunt pregatiti sa intervina in sprijinul populatiei si autoritatilor publice locale", anunta IGSU.

Pentru eficientizarea misiunilor de raspuns in judetele aflate sub avertizare de cod portocaliu, din ordinul inspectorului general al IGSU, vor fi dislocate detasamente operative formate din cate zece pompieri de la judetele invecinate. Astfel, in sprijinul pompierilor din Bacau vor interveni cei din Vaslui, la Buzau cei de la Tulcea, la Vrancea cei din Galati, la Dambovita cei din Bucuresti-Ilfov si la Prahova, cei din Calarasi.

Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta care pot afecta viata si bunurile, pompierii recomanda cetatenilor ca pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice, sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia si sa deconecteze aparatura casnica.

De asemenea, pentru limitar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro