METEO Ger si ninsori in urmatoarele doua saptamani

METEO Ger si ninsori in urmatoarele doua saptamani

Intre 8 si 11 ianuarie va avea loc un proces de incalzire usoara de la o zi la alta, astfel incat la sfarsitul acestui interval valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de aproximativ 3 grade ziua si minime situate in jurul valorii de 0 grade, in medie. MARAMURES In primele zile ale intervalului vremea se va raci accentuat, de la valori maxime de -2 grade si minime de -7 grade la inceput, spre medii termice diurne de -10...-9 grade si valori nocturne de -17 grade Celsius (pe 7 ianuarie). Intre 8 si 11 ianuarie vremea se va incalzi, mediile regionale ale temperaturilor maxime vor urca pana spre 7 grade, pentru ca apoi, pana la sfarsitul perioadei de prognoza sa nu se mai inregistreze variatii semnificative ale regimului termic, astfel incat media maximelor va fi de 5...7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -2...0 grade, in general, caracterizand o vreme relativ calda pentru a doua decada a lunii ianuarie.

acum 77 luni (5 Jan 2015)

BANAT In primele zile ale intervalului de prognoza temperatura aerului va marca o scadere treptata, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasa in cursul noptilor, cand minimele nocturne vor cobori, in medie, spre -11...-10 grade. Pe 12 ianuarie va avea loc o usoara racire, pentru ca dupa aceasta data si pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza sa se inregistreze medii termice de 4...6 grade ziua si -2 grade noaptea, temperaturile urmand a fi usor mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada a anului.

Intre 8 si 11 ianuarie va avea loc un proces de incalzire usoara de la o zi la alta, astfel incat la sfarsitul acestui interval valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de aproximativ 3 grade ziua si minime situate in jurul valorii de 0 grade, in medie. Pe 12 ianuarie vremea se va raci, pentru ca ulterior, dupa 13 ianuarie, regimul termic sa se mentina relativ constant, la valori usor peste mediile climatologice ale perioadei, de 3 - 5 grade ziua si -2 grade noaptea. Maximele din timpul zilei vor marca, de asemenea, o scadere, spre valori medii de -12...-11 grade, ce vor caracteriza o vreme geroasa pe tot parcursul zilei de 7 ianuarie.

Ulterior, regimul termic va marca o crestere treptata, iar dupa data de 13 ianuarie valorile vor fi usor mai ridicate decat normele climatologice ale celei de a doua decade de ianuarie, respectiv 1...2 grade ziua si -6 grade noaptea, mediate pe intreaga regiune. Vor fi precipitatii, predominant lapovite si ninsori, in fiecare zi dupa data de 9 ianuarie, dar in intervalul 10 - 13 ianuarie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi moderate cantitativ. MARAMURES In primele zile ale intervalului vremea se va raci accentuat, de la valori maxime de -2 grade si minime de -7 grade la inceput, spre medii termice diurne de -10...-9 grade si valori nocturne de -17 grade Celsius (pe 7 ianuarie).

Intre 8 si 11 ianuarie va avea loc o incalzire, temper... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro